Myöhään eilen illalla Montrealissa pelattu Siegen Invitational-finaali jää historiaan yhtenä laadukkaimmista otteluista pelin historiassa. Vastakkain asettuivat Ville”Sha77e”Palolan ja Joonas”jNSzki”Savolaisen Penta Sports ja Evil Geniuses. Käytännössä kyseessä oli myös Eurooppa vastaan Pohjois-Amerikka, joten finaalia seurattiin suurella mielenkiinnolla.

Karismaattisen kapteeninsa Troy”Canadian”Jaroslawskin johtama Evil Geniuses tuli otteluun hallitsevana maailmanmestarina. Jaroslawski tunnetaan ensiluokkaisesta kyvystään psyykata joukkueensa hurmioituneeseen peliin ja asiantuntevan mielipiteen mukaan EG olisi juuri se joukkue, joka voisi Pentan kukistaa.

Ottelu pelattiin paras viidestä systeemillä ja ensimmäiseksi kartaksi valikoitui yksi EG:n vahvoista kartoista Clubhouse. Karttavalinnat olivat muutenkin EG:lle suosiollisia Borderin ja Consulaten jäädessä pois.

EG tuli todella hyvin valmistautuneena ja painoi kovaa päälle ottelun alussa. Nopeassa tahdissa ensimmäinen kartta oli tilanteessa 3-0 EG:lle. Vaikka Penta sai kaksi erää nimiinsä vei EG helposti ensimmäisen kartan.

Troy”Canadian”Jaroslawski

Pentalla oli selkeästi käynnistymisvaikeuksia ja joukkue hävisi kaksinkamppailut nopeassa tahdissa. Varsinkin joukkueen syömähammas Niclas”Pengu”Mouritzen oli vaikeuksissa oman pelinsä kanssa. Pentan valmentaja Tom ”Shas[O]Udas”Lee ottikin joukkueen tiukkaan palaveriin välittömästi kartan päätyttyä.

Seuraavaksi siirryttiin karttaan Oregon. Etu oli edelleen vahvasti EG:n hallussa. Joukkue siirtyi nopeasti 2-0 johtoon ennenkuin Penta alkoi osoittaa heräämisen merkkejä. Pentan peli alkoi löytää uomiaan ja joukkue pakotti EG:n tilanteeseen 4-3. Karttahäviön jo häämöttäessä EG löysi vielä uuden vaihteen ja puristi itselleen 6-5 jatkoaika voiton.

 

Palaverin paikka

2-0 tappiolla oleminen ei varmasti kuulunut Pentan suunnitelmiin finaaleihin lähdettäessä. Orastavaa luottamusta herätti pelin paraneminen edellisessä kartassa, mutta Kafessa olisi pakko onnistua erävoiton arvoisesti muuten vasaraa nostelisi EG toisen kerran peräkkäin.

Ottelu jatkui edelleen tiukoissa merkeissä johdon vaihdellessa vuoron perään. Parantuneen joukkuepelin lisäksi Pentan Daniel”Goga”Romero alkoi löytää peliään kahden heikosti sujuneen kartan jälkeen. Tiukan väännön jälkeen Penta sai ensimmäisen karttakiinnityksen voittaen Kafen 5-3.

Neljäntenä pelattu Bank aloitettiin taas vahvasti EG:n komennossa. Ollessaan häviöllä 1-2 Penta onnistui kuitenkin viemään neljä kierrosta peräkkäin voittaen kartan selvästi 5-2. EG peli alkoi näyttää hieman väsähtäneeltä ja erityisesti Nathan”nvK”Valenti oli vaikeuksissa.

Ensimmäistä kertaa Siegen historiassa oli edessä finaalipelien viides kartta. Tilanne oli tasan 2-2 ja kaikkien aikojen finaali oli sinettiään vaille. Penta aloitti vahvasti ja johti Coastline-karttaa jo 4-1. Tappion partaalla Canadian osoitti jälleen kerran miksi hän on kenties pelin paras kapteeni ja yksi vahvatahtoisimmista pelaajista ammattilaispiireissä. EG puski silkalla tahdonvoimalla kartan tasoihin ja pakotti Pentan jatkoajalle.

Jatkoajan ollessa Pentalle 5-4 oli joukkueen tähtipelaajan Pengun aika astua esiin ja osoittaa arvonsa. EG onnistui puolustusvuorollaan puristamaan Pentan ahtaalle ja lopulta jäljellä oli vain Pengu vastassaan kaksi puolustajaa.

Jäätävästi pelannut tanskalainen onnistui  ja pomminpurkamisen ollessa käynnissä poisti molemmat puolustajat eleettömästi räjäyttäen Pentan joukkueen ylös tuoleistaan juhlimaan maailmanmestaruutta. Upeasti pelannut EG joutui pettymään ja tunteikas kapteeni Canadien hautasi kasvot käsiinsä tappion hetkellä.

Voitollaan Penta osoitti olevansa tällä hetkellä Siegen kiistaton ykkösjoukkue nousemalla 0-2 tappioasemasta 3-2 voittoon ja ottaen ensimmäisen maailmanmestaruutensa kokonaisuudessaan vakuuttavalla esityksellä. EG pelasi upean turnauksen ja oli varmasti kaikkien lajiromantikkojen silmissä vähintäänkin ns. kansan mestari.

Suomalaisten panos finaalissa oli hyvä vaikka jNSzki(27 fgr, kd 0.9) ruoski itseään pelin jälkeen. Sha77e(33 frg, kd 1.1) osoitti, että siirtyminen lajin ehdottomalle huipulle on ollut onnistunut. Maaimanmestaruuden myötä voidaankin sanoa jNSzkin olevan kaikkien aikojen suomalainen Siege-pelaaja, eikä ole mitään syytä uskoa ettei menestykselle olisi tulossa jatkoa.

Pentan voitokas joukkue:

  • Fabian”Fabian”Hällsten
  • Daniel”Goga”Romero
  • Joonas”jNSzki”Savolainen
  • Niclas”Pengu”Mouritzen
  • Ville”Sha77e”Palola
  • Thomas”Shas[O]Udas”Lee(valmentaja)

Katso finaali jälkikäteen täältä

Kuvalähteet:Ubisoft, ESL,Penta Sports