Suomalaiskaksikko Joonas ”jNSzki” Savolaisen ja Ville ”Sha77e” Palolan edustama Penta Sports kohtasi torstaina ranskalaisen Milleniumin. Varsin viihdyttävä ottelu antoi hyvän muistutuksen siitä, että myös Penta on horjutettavissa asioiden osuessa kohdalleen.

Karttavalintojen jälkeen ensimmäinen koitos oli Kafe, jossa Penta aloitti jälleen vahvasti siirtyen nopeassa tahdissa jo 4-0 johtoon ja yhden erän päähän karttavoitosta. Millenium kuitenkin ryhdistäytyi ja selkä seinää vasten ranskalaiset muuttivat peliään aggressiivisempaan suuntaan taistellen sensaatiomaisesti tilanteeseen 4-4.

Ranskalainen joukkue alkoi vihdoin lunastaa siihen asetettuja odotuksia ja ajoittain se dominoi yksilösuorituksin jatkoajalle venynyttä karttaa.

Dominanssi valitettavasti vaikutti ainakin Millenium-pelaajista Theophile ”Hicks” Dupontiin, joka käsittämättömästi ryhtyi tyylittelemään tilanteessa 5-5 ja antoi Sha77elle mahdollisuuden fragata itsensä edesauttaen Pentan 6-5 karttavoittoon. Katso se tästä.

Ensimmäisen kartan ratkaisi käsittämättömän törttöilyn lisäksi EU-joukkueen todella kova voittamisen kulttuuri, jota Penta on esittänyt jo muutaman kauden ajan.

Consulate

 

Seuraava kartta Consulate on tunnettu perinteisesti Pentan vahvana karttana. Tilanne oli sanalla sanoen vaikea ranskalaisille, ottaen huomioon tiukan häviön edellisessä kartassa.

Millenium leirissä oli suoritettu onnistunutta katastrofinhallintaa, sillä joukkue tuli todella aggressiivisesti toiseen karttaan ja laittoi Pentan ahtaalle heti alusta alkaen. Joukkueet napsivat erävoittoja lähes tasatahtiin kunnes oltiin tilanteessa 3-2 ranskalaisjoukkueelle. Millenium onnistui lähes täydellisesti ensin hyökkäämään tilanteeksi 4-2 ja heti perään puolusti menestyksekkäästi voittaen kartan nimiinsä 5-2.

Oli todella yllättävää, kuinka ahtaalle Penta joutui ”omassa kartassaan”. Millenium painoi päälle paineettomassa tilassa ja vei nimiinsä lukuisat kaksintaistelut joihin se pakotti monikansallisen joukkueen pelaajat. Erityisesti Gaël ”Liven” Gruyere rokotti raskaalla kädellä Penta-pelaajia ja ensimmäisen kartan syömähammas Olivier ”Renshiro” Vandroux antoi tulitukea.

Kahden vakuuttavan kartan jälkeen odotusarvot olivat korkealla siirryttäessä Coastlineen. Voisiko Millenium viedä ottelun? Oliko Penta jostain syystä neuvoton ranskalaisten nopean ja aggressiivisen pelaamisen edessä?

5-0 voitto Pentalle ei varmasti ollut juuri kenelläkään kortilla kun kartta oli pelattu, mutta ranskalaisten puolesta suoritus oli täysi pannukakku. Aiemmissa kartoissa nähty rohkea ja aggressiivinen peli tylsistyi täysin Pentan käsittelyssä. Oliko kartta sitten liian tuntematon Milleniumin pelaajille estäen samanlaisen ilotulituksen mitä aiemmin nähtiin vai laittoiko Penta vain yhden uuden vaihteen silmään mennen menojaan?

Joka tapauksessa Coastline oli Pentan yksipuolinen näytös ja se jatkaa edelleen puhtaalla pelillä eteenpäin. Vaikka Millenium herätti esityksellään varmasti ihastusta, sen käteen jäi tasan 0 pistettä.

Suomalaisista jNSzki (frg 14, kdr 0.74) oli oudossa ja ehkä hieman epäonnisessa roolissa ottelun aikana tullessaan useasti fragatuksi heti erän alkuvaiheessa. Sha77e (frg 19, kdr 1.36) puolestaan oli Fabian ”Fabian” Hallstenin kanssa Pentan kantavia voimia koko ottelun ajan.

Pentan voiton myötä varmistui myös, että kuolemanpelissä joukkue kohtaa Encen jos suomalaisjoukkue onnistuu sinne asti selviytymään. Tämä tarkoittaisi myös sitä, että jommankumman joukkueen pitkä lopputurnausputki tulee päätökseen.

Kuvalähteet: ESL , Ubisoft