Perjantain avauspelissä olivat vastakkain turnauksen suomalaisjoukkueet Penta Sports ja Ence Esports. Joukkueiden reitit pudotuspeleihin olivat varsin erilaiset Pentan edetessä voitosta voittoon ja Encen haettua paikkaa viimeiseen saakka.

Tästä huolimatta joukkueiden välille odotettiin tasaista ja kovaa kamppailua paikasta välieriin. Kartoiksi otteluun valikoituivat Oregon, Consulate ja Bank.

Ensimmäisenä pelatussa Oregonissa Penta oli niskan päällä alusta alkaen. Ville”Sha77e”Palolan(16 frg, kd 1.6) ja Joonas”jNSzki”Savolaisen(11 frg, kd 0.85) edustama joukkue jatkoi tasaista suorittamistaan Encen kamppaillessa edelleen pelinsä kanssa. Encen peli näytti paremmalta kuin aiemmin, mutta vastus oli turnauksen kovin tähän mennessä.

Pentan yhtenäinen joukkuepeli loi hyvän pohjan yksilöiden toimia suunnitelmallisesti. Joukkue esiintyi rennon ja keskittyneen oloisena vieden kartan helposti 5-2. Taktisesti Penta oli säästänyt yllätyksiä ja oli askeleen edellä koko ajan. Encen peli oli edelleen yksilöiden onnistumisen varassa ja vain muutaman yksilön pystyessä pelaamaan tasollaan se ei riittänyt.

Seuraavaksi vuorossa oli Pentan ehkä vahvin kartta Consulate. Vaikka tuloksellisesti Ence laittoi Pentan ahtaalle, oli pelaaminen edelleen väkinäistä ja yksittäisten onnistumisten varassa. Pentan voitto erin 6-4 tarkoitti Encen siirtymistä lehtereille. Penta kohtaa seuraavaksi välierässä brasialaisen Black Dragons-joukkueen.

Kuvalähde:Ubisoft