Uutisoimme joulukuussa pelijulkaisija Ubisoftin uusimmasta panoksesta Rainbow Six: Siegen e-urheilupuoleen; yhtiön virallisista Pohjoismaiden mestaruuskisoista. Kisoihin kuuluu kolme karsintaturnausta sekä finaaliturnaus, jotka pelataan alkuvuoden aikana.  Ilmoittautuminen karsintaturnauksiin on kaikille avoin, vaatimuksena on että vähintään 3 joukkueen pelaajaa ovat kotoisin Pohjoismaista (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja ja Islanti) ja kaksi muualta Euroopasta.

Jokaisen karsintaturnauksen finalistijoukkueet etenevät kauden finaaliturnaukseen, jonka lisäksi mukaan pääsevät parhaiten suoriutuneet semifinaalijoukkueet sekä olosuhteiden vaatiessa mahdolliset wild card -joukkueet. Yhteensä finaaliturnaukseen etenee kahdeksan joukkuetta.

Jo vuoden ensimmäisestä karsintaturnauksesta saatiin jo varma suomalaisedustus kauden finaaliin. Suomalaisjoukkue Upi on Gaming sijoittui tällöin hopealle sekajoukkue We win againia vastaan.

Tänä iltana pelataankin toisen karsintaturnauksen viimeiset ottelut, jossa suomalaisedustuksen mahdollisuudet ovat absoluuttiset. Semifinaalien neljä joukkuetta ovat nimittäin kaikki suomalaisia. Mukana ovat NYYRIKKI Esports, Hound Esports, TeiniBängääjät ja Not Getting Flanked. Yhtensä turnaukseen otti osaa 28 joukkuetta.

Kuitenkin vain kaksi joukkuetta voi taata itselleen varman paikan finaaliturnauksessa. Finaalipaikan lisäksi illan aikana on jaossa 1300 euron edestä palkintorahaa. Ottelut alkavat kello 20:00 Suomen aikaa ja ne ovat katsottavina suorana R6:Siegen Twitch-kanavalta.

Lähde: Ubisoft Kuvalähde: Ubisoft