Assembly Summer -tapahtumassa palattiin alkuvuoden tunnelmiin kun Assembly Winterissä kohdanneet Ence Esports ja Moti On Gaming iskivät yhteen Overwatch -lavalla. Ottelun alku hieman viivästyi teknisten ongelmien vuoksi ja myös talkooväkeä rekrytoitiin katsomosta ennen ottelun alkua. Ottelusta puuttui kameraa ohjaava spectator.

Ottelun speccasi loppujen lopuksi katsomosta löytynyt Moti On Gamingin manageri Atte ”Saltti” Virtanen.

Ottelu pelattiin BO3 -formaatilla ja kartoiksi valikoituivat Coastline, Border ja viimeisenä pelattu Villa.

Teemu ”Stigi” Sairi jännän äärellä.

Moti On Gaming tuli todella tulisesti ensimmäiseen karttaan ja joukkue laittoi Encen varsinaiseen mankeliin. ”Strutsit” veivät kartan ehkä jopa hieman yllättävästi suoraan 6-0 nopeassa tahdissa. Varsinkin entry fragger Alex ”Slebben” Nordlund oli huikealla pelipäällä.

Toisessa kartassa, joka oli Border edettiin jo hieman tasaisempaan tahtiin. Alkuun jälleen Moti On Gaming esiintyi vakuuttavasti ja eteni jo 3-1 johtoon ennenkuin Encen pussista kaivettiin hotapulverit esille. Encen peli muuttui aggressiivisemmaksi ja joukkue alkoi saada jalansijaa ottelussa. Varsinkin puolustuksessa Moti On Gamingilla oli suuria vaikeuksia joukkueen pelatessa staattisesti samalla tavalla kierros toisensa jälkeen.

Ence lopulta kiri rinnalle ja ohi kuoreensa käpertyneen Moti On Gamingin. Aloite ja momentum oli siirtynyt ja Ence vei Borderin nimiinsä 6-4.

Aleksi ”UUNO” Työppönen taisteli ottelussa paitsi vihollista niin myös monitoriaan vastaan.

Ennen viimeistä karttaa, Villaa pidettiin pieni tauko jolta Ence palasi huomattavasti raikkaampana kuin vastustajansa. Viimeinen kartta oli lähes toisinto ensimmäisestä, tällä kertaa osat olivat vaihtuneet. Ence pelasi todella vapautuneesti kun taas Moti On Gamingilta oli paras puhti jo pois puserosta. 6-0 oli oikeutettu tulos ja Ence vei ottelun nimiinsä 2-1.

Vaikka kyseessä oli näytösottelu niin sen pelillinen taso oli ajoittain varsin korkea. Vastakkain olivat suomen paras Siege – organisaatio ja tällä hetkellä kovatasoisin täysin suomalainen kokoonpano.

Challenger -liigaan valmistautuvan Encen peli näyttää paranevan koko ajan ja odotukset tulevan kauden suhteen voidaan asettaa Pro -liigan paikan tasolle. Moti On Gamingin peli on myös mennyt monelta osin eteenpäin ja kokoonpanovaihdokset ovat tuoneet joukkueen peliin paljon lisää. Lähitulevaisuudessa voidaan odottaa joukkueen kilpailevan tosissaan paikasta Challenger -leaguessa.

Myös BO3 – formaatti osoitti voimansa verrattuna ESL – peleissä käytettävän BO1 :n sijaan. Kolme pelattua karttaa, joista molemmille meni yksi lukemin 6-0, ratkaisi paremmuuden tavalla johon kenelläkään tuskin oli vastaansanottavaa.

Tietyllä tavalla toivoisi, että suomessa otettaisiin tulevaisuudessa vakavammin harkintaan Rainbow Six Siege esimerkiksi mietittäessä tapahtumissa pelattavia kilpailuja. Huolimatta aivan liian myöhäisestä aloitusajankohdasta ja teknisistä ongelmista (mm. peliin sopimattomat monitorit), pelaajat tarjosivat jännitysnäytelmän vaikka kyseessä olikin vain laitevalmistajan järjestämä näytösottelu. Tätä lisää.

Kuvalähteet: Assembly ja Maria Hästbacka