Suomalainen Ence Esports aloitti Challenger Leaguen vakuuttavasti kahdella voitolla. Liigan uudistetun otteluformaatin mukaan pelipäivä piti sisällään kaksi ottelua illan aikana. Suoraa nousua tavoitteleva Ence aloitti illan urakan ranskalaista 3DMAX gamingia vastaan.

Karttavalintana toimi tällä kertaa edellisellä kaudella lisätty Villa. Operaattoreista poistettiin Lion, Maverick, Clash ja Mira. Näinollen heti kauden avauspelissä molemmat uudet operaattorit loistivat poissaolollaan.

Ence aloitti ottelun hyökkäämällä. Ensimmäinen jakso päättyi 3-2 ja Ence kulki vahvasti Niklas ”Willkey” Ojalaisen ja Jouni ”Bounssi” Salon reppuselässä. Kokeneet sotaratsut kannattelivat hieman uneliaasti aloittaneen kokoonpanon ensimmäisen jakson voittoon.

Kapteeni Ojalainen oli pelipäällä.

Puolustukseen siirryttäessä myös muu joukkue alkoi heräilemään ja valitettavasti myös vastustajan peli piristyi. Ence löi ensimmäisestä ottelupallosta ohi, mutta Aleksi ”Uuno” Työppönen ratkaisi lopulta ottelun tuplafragillaan Encen hyväksi 6-4.

Puolustusvaiheessa Balasz ”Blas” Kovari lämpesi kunnolla liekkiin ja omalta osaltaan vaikutti voittoon suuresti hyvällä pelillään. Kokonaisuutena ensimmäinen ottelu oli joukkueelta vahva ja yhteinäinen suoritus.

Illan toinen ottelu oli englantilaista T3h esportsia vastaan. Tällä kertaa karttana oli varsin perinteinen Oregon ja operaattoreista hyllytettiin Lion, Maverick, Jäger ja Echo. Tällä kertaa Ence aloitti puolustamaan karttaa.

Uusista operaattoreista pääsi esille Clash jonka kapteeni Ojalainen otti käsittelyyn.

Ensimmäinen jakso oli yksipuolinen sillä T3H:n hyökkäys sakkasi pahasti ja joukkue menetti paljon operaattoreita jo varhaisessa vaiheessa. Puolia vaihdettaessa tilanne oli jo Encelle 4-1. Tällä kertaa keihäänkärkenä toimi Työppönen joka pelasi vahvasti puolustuksessa.

Encen hyökätessä Työppönen jatkoi vahvaa pelaamistaan saaden taustatukea Santino ”Gomfi” De Meulenaerelta. Ottelu oli katkolla jo tilanteessa 5-2. T3H ei halunnut kuitenkaan luovuttaa vaan puolusti varsin mallikkaasti selkä seinää vasten ja vei nimiinsä seuraavat 2 erää kaventaen tilanteeksi 5-4.

Viimeisin hyökkäyksen vei kuitenkin Ence nimiinsä menettämättä yhtään pelaajaa ja voitti koko ottelun lukemin 6-4.

Ence aloitti kautensa varsin vahvalla pelillä ja osoitti etteivät puheet suorasta noususta takaisin Pro Leagueen ole tuulesta temmattuja. Joukkueen kausi jatkuu seuraavan kerran 17. päivä kuluvaa kuuta.

Kuvalähteet: Ence