Pariisissa eilen iltapäivällä pelattu puolivärieräottelu G2 Esportsin ja Milleniumin välillä oli puolustuksen juhlaa alusta loppuun. Toisensa hyvin tuntevien joukkueiden välisestä kamppailusta odotettiin parhaimmillaan hyvinkin tasaista vääntöä. Kahdelta iltapäivällä alkanut ottelu tarjosi kuitenkin lopulta varsin yksipuolisen näytelmän.

Ensimmäiseksi kartaksi seuloutui lopulta Villa ja operaattoreista hyllylle siirtyivät Lion, Dokkaebi, Mira ja Valkyrie. Pelatessaan aiemmin turnauksessa toista ranskalaisjoukkuette Mock It -esportsia vastaan G2 niiasi 0-6, joten aloituskartta tarjosi mielenkiintoisen alkuasetelman ottelulle.

Tällä kertaa G2 aloitti puolustamalla pommeja ja Millenium valmistautui hyökkäämään. Valmentajansa Tom ”ShasOUdas” Leen johdolla edellinen Villa oli todennäköisesti harjattu täikammalla ”eurooppalaisten” toimesta. Varmasti tiedossa oli myös Milleniumin tyyli hyökätä hyvin rauhallisesti ja pikkutarkasti dronettaen.

Milleniumin kehonkieli oli kaukana levollisesta ottelun aikana.

Kulmien pitämiseen ja vastustajan hermoiluun paljolti perustuva Milleniumin -hyökkäys sortui itse hermokontrollin pettämiseen ja lähes suoranaiseen ryntäilyyn G2 :n rauhallisesti odottaessa vastustajan aloitetta.

Rauhallisuus korostui erityisesti Tampereen revolverisankarin Juhani ”Kantoraketti” Toivosen otteissa. Maltillisesti ja harkitusti liikkunut Toivonen luotti kykyynsä voittaa 1 vs 1 -tilanteet ja ei ryntäillyt riskirajoilla kulmia pitäviin ranskalaisiin.

Muiden pelatessa vahvaa peruspeliä Toivonen ja Daniel ”Goga” Romero herkuttelivat Millenium -aterialla ja ensimmäinen kartta lipesi kynsiään syöneen ranskalaisjoukkueen ulottumattomiin lukemin 0-6.

Nuorella miehellä on terve puna poskilla kun peli kulkee. Juhani ”Kantoraketti” Toivonen

Toinen kartta oli edellisessä päivityksessä uusiutunut Club House. Operaattoribannit olivat Dokkaebi, Lion, Mira ja Echo. Tällä kertaa ranskalaiset asettuivat puolustamaan. Selkärangan kunto oli varmasti suuri kysymysmerkki Milleniumin leirissä, mutta puolustus tuntui pitävän G2:n kolkuttaessa ovelle.

Millenium siirtyi 3-1 johtoon ennen viimeistä puolustusvuoroaan. G2 sai toisen eräkiinnityksen viimeisessä hyökkäyksessään ja puolia vaihdettiin tilanteessa 3-2 ranskalaisille. G2 vei hyökätessään kaksi seuraavaa erää, mutta veri ei ollut viellä paennut Milleniumista, joka onnistui tasoittamaan tilanteeksi 4-4.

G2 ei tästä suuremmin häiriintynyt vaan puristi otettaan rankalaisten kaulalta. Ottelun ollessa katkolla tilanteessa 5-4 Toivonen allekirjoitti torivarauksen ja 1 vs 2 tilanteessa hoiteli homman kotiin. G2 voitti toisen kartan lukemin 6-4 ja koko ottelun 2-0.

”Rocket fuel burning, Baby!!” Kantoraketti leimuaa.

Tänään pelattavassa välierässä vastaan asettuu englantilais-ranskalainen yhdistelmä Team Secret.  Secret on pelannut Pro Leaguessa todella varmasti ja välieräpaikka ei ole todellakaan mikään yllätys. Eurooppalainen huippuottelu alkaa n. klo 16 suomen aikaa. Toisessa välierässä kohtaavat Pohjois – Amerikan kiistakumppanit Evil Geniuses ja Rogue.

Ottelut näkyvät tapahtuman virallisella Twitch -kanavalla.

Kuvalähteet: G2 esports ja Ubisoft