Maanantaina alkanut Rainbow Six Siegen Paris Major -turnaus on jo edennyt pudotuspelivaiheeseensa. Huomenna yleisölle avautuva tapahtuma on tarjonnut eri puolilta maailmaa kerättyä huippuluokan Siege-osaamista. Perjantai-iltapäivällä alkavissa pudotuspeleissä kamppailee myös Pro Leaguen ”suomalaisjoukkue” G2 Esports.

G2.n riveihin vain päiviä ennen turnauksen alkua siirtynyt viisikko on esiintynyt turnauksessa vapautuneena ja hyväntuulisena. Pelaaminen on ollut pääsääntöisesti rentoa ja sujuvaa, pois lukien ensimmäisen Mock It -ottelun Villa-kartan, jossa joukkue sakkasi totaalisesti 0-6.

Tätä porukkaa on harvoin nähty julkisesti näin rentona.

Monipuolista peliä esittänyt G2 eteni suoraan pudotuspeleihin kahden voitetun ottelun jälkeen. Varsinkin Ninjas In Pyjamas kaatui helpon oloisesti ”eurooppalaisten” päästyä vauhtiin. 2-1 ja 2-0 päättyneissä otteluissa mustapaidat veivät erät yhteislukemin 24-14.

Rentous näkyy eritoten Joonas ”jNSzki” Savolaisen pelissä. Pro Leaguen alkukaudella pelirytmin ja frägäämisen kanssa tuskaillut Savolainen on roiskinut ketsuppia pitkin pöytää ollen joukkueensa ykköshärkä molemmissa otteluissa.

Tilastollisesti (frg:33, k/d :1,4) vahvan pelin lisäksi Savolainen on yllättänyt luovilla ratkaisuillaan myös ihastelevat katsojat. Miehen tuntien tämä tuskin riittää, vaan vasta joukkueen lopullinen menestys kruunaa onnistuneen turnauksen.

Joonaksella on ollut kova käsi.

Juhani ”Kantoraketti” Toivonen on ollut tähän asti hieman vähemmillä parrasvaloilla, mutta tosipelien alkaessa hän on varmasti valmiina vastaamaan kovenevaan haasteeseen.

Perjantain puolivälierissä vastaan asettuu tuttu harjoittelukumppani Millenium. Ranskalaisten peli on ollut viimeaikoina laskusuunnassa, mutta turnauksessa joukkue on esiintynyt edukseen, häviten ainoastaan Evil Geniusille, yhdelle turnauksen ennakkosuosikeista.

Vaikka ranskalaisten peli on edelleen hieman kaksijakoista, joukkueessa on suorittamisen suhteen yllätyspotentiaalia aina finaaliin asti. Vaikka olisikin varsin helppoa pitää G2:sta ottelun vahvana ennakkosuosikkina, voi Gael ”Liven” Gruyere kumppaneineen tehdä päivästä todella vaikean.

Ottelu pelataan perjantaina 17.8. klo 16.30. Ottelua voi seurata turnauksen viralliselta twitch -kanavalta.

Kuvalähde: G2 Esports