Monien viivästysten jälkeen Siegen ammattilaisliiga saatiin vihdoin ja viimein tulille eilen. Avauskierroksella Joonas ”jNSzki” Savolaisen ja Juhani ”Kanto” Toivosen Penta sports sai vastaansa ranskalaisen Supremacyn.

Uusitulla systeemillä pelatun ottelun näyttämöksi valikoitui karttabannien jälkeen Border. Operaattoreista poistettiin valintojen jälkeen Lion, Blackbeard, Mira ja Lesion. Penta aloitti ottelun ensimmäisen puoliskon puolustajina.

Surpremacy luotti hyökätessään ranskalaisten joukkueiden varsin klassiseen tyyliin ja käytti kellon lähes joka kierroksella loppuun ennen viimeistä puskua pommille. Ranskalaisilla oli kuitenkin hankaluuksia Pentan pelatessa hyvin tiiviinä ryhmänä ja maltillisesti odottaen.

Pentan sankarit tiiviissä nipussa.

Alun kissa ja hiiri -leikin jälkeen Penta pääsi hyökkäämään, ottelun ollessa tilanteessa 3-2. Odotetusti ranskalaiset eivät saaneet enää pelata mukavuusalueellaan ja hieroa rauhassa, silä Penta hyökkäsi nopeasti ja voimalla.

Penta jätti ranskalaiset tylysti nollille ja vei ottelun nopeaan tahtiin 6-2.

Ranskalaisjoukkueen kokoonpano pelasi valitettavan epätasaisesti ja oikeastaan vain Jason ”DjuZ” Dray ja Alexandre ”AnThraX” Ausesky pysyivät jollain tavalla mukana ottelun tuoksinassa. Suomalaispelaajat muodostivat tasaisessa Pentan joukkueessa tilastohampurilaisen; muu joukkue jäi numeroiden valossa Toivosen (10 frg, 1.67 k/d) ja Savolaisen (6 frg, 0.86 k/d) väliin.

Savolainen kertoi ottelun jälkeen ensimmäisen pelin jännittäneen, koska joukkueilla voi aina olla uusia ässiä hihassa kauden alussa, eikä ole tietoa mitä vastaan tulee. Joukkueen pelaamiseen mies oli tyytyväinen.

Joonas ”jNSzki” Savolainen sorvin ääressä.

Savolaisen mielestä ranskalaiset puolustivat varsin aggressiivisesti ja Pentan painaessa lujemmin päälle puolustus muuttui entistä aggressiivisemmaksi. ”Onneksi meidän fraggerit lopetti sen hillumisen suurimmalta osin ja rotaatiot oli meillä hyvin hallussa”, summasi Savolainen.

Ottelun jälkeen joukkueen kapteeni Fabian ”Fabian” Hällsten aloitti kauden vahvasti myös haastattelurintamalla. Normaalisti hyvin vähäsanainen Hällsten ruoski liigaa todeten uuden ottelumuodon olevan täyttä roskaa jolla ei ole mitään tekemistä oikean kilpailemisen kanssa.

Penta jatkaa tänään pelejään kohdatessaan saksalaisen Orglessin. Ottelua voi katsoa Pro-liigan viralliselta Twitch -kanavalta n. klo 22 alkaen.

Kuvalähde: ESL