Pariisin Expo Porte De Versailles – areenassa oli eilen odottava tunnelma. Vastakkain olivat asettumassa turnauksen finaalissa voitosta voittoon edenneet G2 Esports ja Evil Geniuses.

Tasaisesti pelannut EG oli lähinnä odotellut alkupelit kapteeninsa Troy ”Canadian” Jaroslawskin syttymistä ja välierässä Rogueta vastaan odotus päättyi. EG marssi finaaliin kapteenin johdattaessa joukkoja omalla suorituksellaan. Pelin löytyminen jäi viime tippaan,  sillä Jaroslawskin turnaus oli tulosellisesti ollut odotettua vaisumpi.

Myös vastapuolen kapteenin turnaus oli sujunut henkilökohtaisesti alakanttiin. Muun joukkueen jyrätessä Fabian ”Fabian” Hällsten itse pelaili tuloksellisesti vaatimatonta peliä ja itseasiassa pysyi hyvin näkymättömänä koko turnauksen ajan. Näkyvin muutos aiempaan oli haastatteluissa hyvin erilainen, huomattavasti hyväntuulisempi ja rennompi Hällsten.

Suomalaisittain turnaus oli pelkkää tykitystä alusta loppuun. Yksi suomen menestyneimmistä kilpapelaajista Joonas ”jNSzki” Savolainen pelasi parasta peliään miesmuistiin ja esiintyi lavalla rentona ja itsevarmana. Myös Siegen paras raaka frägääjä Juhani ”Kantoraketti” Toivonen nautiskeli ranskalaisesta tunnelmasta napsutellen päitä kaikella minkä käsiinsä sai.

Harvoin tarjolla tässä turnauksessa. ”Canadian” juhlii onnistunutta suoritustaan.

G2 lähti finaaliin ennakkosuosikkina lähinnä järkähtämättömällä varmuudella toimineen pelinsä vuoksi. Toki myös edelliset kohtaamiset olivat menneet ”eurooppalaisten” nimiin. Altavastaajan asemasta huolimatta juuri EG voisi olla se joukkue, joka pystyisi haastamaan G2:n. Se vaatisi tosin täydellistä onnistumista.

Ottelu oli perinteisten karttojen juhlaa. EG valitsi aloituskartaksi Bankin. Operaattoreista poistettiin Hibana, Lion, Echo, sekä Maestro. Echo ja Maestro olivat ehkä selkeimmin taktisia valintoja. EG poisti Echon luoden tällä tavoin mahdollisuuden Austin” YUNG” Trexlerin kilpipelaamiselle kun taas G2 ei halunnut päästää Brandon ”BC” Carria tekemään tuhojaan Maestrolla.

G2 asettui puolustamaan pommeja ja EG aloittaisi ensimmäisen puoliskon hyökkäämällä.

Trexlerin kilpipelaaminen Montagnella onnistuikin mallikkaasti. Montagne imi G2 pelaajia puoleensa muiden lopulta saadessa purkulaitteen asennettua varsin helposti. Nathan ”NvK” Valenti keräili Thatcherilla rauhassa 4 frägiä avauserässä.

Pelin auettua G2 ryhdistäytyi puolustamaan ja varsin vaikeaksi EG:lle osoittautui Savolaisen häätäminen kartan keskellä olevasta portaikosta, jossa mies piti toimistoaan vaihdellen operaattoreita. Itsepintaisesti Kauniaisten miehen tähtäimeen puskeneet sinipaidat pelasivat jäykästi ja puolia vaihdettiin tilanteessa 3-2 G2:lle.

Porraskäytävän paroni Savolainen

Pienellä marginaalilla menetetyt erät lienevät jääneet kytemään EG -pelaajien pääkoppaan. Sen verran vaikeaa puolustaminen oli G2:n painaessa päälle. Ensimmäisessä hyökkäysvuorossa G2 käytännössä katkaisi vastustajan selkärangan ja EG oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 4-2.

Aikalisä valitettavasti ei tuonut puhtia ja tilanteessa 5-2 oli aistittavissa jo pientä luovuttamista EG:n pelatessa Rook/Doc -combolla puolustuksessa. G2 kuittasi ensimmäisen erän nimiinsä 6-2. EG -leirissä oli taistelutahto kateissa ja joukkueen kokoontuessa kartan jälkeen ei ollut havaittavissa minkäänlaista kipinää. Joukkue katseli pää painuksissa varpaitaan ja palasi paikoilleen ilman yritystäkään tsempata toisiaan.

Toisena karttana pelattu Consulate ja viimeisenä pelattu Border eivät tuoneet helpotusta EG :n pimeään iltapäiväpuhteeseen. Molemmat kartat sujuivat täysin G2:n komennossa ja finaalista muodostui lopulta varsinainen pannukakku joukkueiden tasoeron ollessa järkyttävän iso.

G2:n juhliessa mestaruutta jäi katsojia ja varsinkin EG -faneja varmasti mietityttämään joukkueen todella hatara esiintyminen. Jo alkuhaastattelussa kapteeni Jaroslawski oli aran ja kuoreensa vetäyneen oloinen, eikä tuttua tulisuutta ja tunnetta nähty missään vaiheessa ottelua. Jaroslawski pelasi tasoonsa nähden todella heikon ottelun ja muu joukkue ei tällä kertaa pystynyt paikkaamaan.

G2 pelasi koko turnauksen alusta loppuun äärimmäisen vakuuttavalla tavalla ja osoitti, että on G2 ja sitten muut joukkueet voivat keskustella toiseksi parhaan joukkueen paikasta. Suomalaisista Toivonen teki finaalissa mitä halusi ja nöyryytti vastustajia useaan otteeseen. Savolainen pelasi myös vahvasti ja oli isossa roolissa turnauksessa.

Toivosen loistavan turnauksen kruunasi SiegeGG:n myöntämä turnauksen MVP -palkinto. Tilastollisesti vahvan turnauksen pelannut tamperelainen oli myös ratkaisunpaikoissa elementissään ja voitti omilla yksilösuorituksillaan montaa erää joukkueelleen.

Palkintoraketti

Mestaruushumun keskeltä tavoitettu Savolainen summasi tuntojaan seuraavasti:

”Fiilis turnauksesta on epäuskoinen ja on vaikea tajuta että pystyimme ”taas” puristamaan itsemme voittoon. Sitä joutuu vielä pureskelemaan hetken ennenkuin kunnolla ymmärtää mitä tuli tehtyä. Aivan huikeeta myös pelata isolle yleisölle, joka on täydellä innolla mukana kannustamassa ja nauttimassa hyvästä Siegestä!”

G2 Esports:

  • Juhani ”Kantoraketti” Toivonen
  • Joonas ”jNSzki” Savolainen
  • Niclas ”Pengu” Mouritzen
  • Daniel ”Goga” Romero
  • Fabian ”Fabian” Hällsten
  • Thomas ”ShasOUdas” Lee (Valmentaja)
  • Daniel ”Ferral” Rotheram (Analyytikko)

Kuvalähteet: SiegeGG, Ubisoft, Gamereactor , G2 Esports