Eilen tippui Siegen ammattilaisskenen suurin siirtopommi kautta aikain. Vuonna 2013 perustettu, Saksassa toimistoaan pitävä G2 esports ilmoitti ostaneensa kaiken voittaneen Penta Sportsin pelaajarosterin kokonaisuudessaan. Näinollen Pro Leaguen ainoat suomalaispelaajat siirtyivät uuden organisaation alaisuuteen juuri ennen Pariisin Major -turnausta.

Siirron ajankohdan huomioon ottaen voi spekuloida, että myös Penta on ollut halukas luopumaan rosteristaan. Penta twiittasikin siirron olleen Siegen historian rahakkain. Ilmeisesti organisaation ja pelaajien välillä on ollut yhteinen näkemys siitä etteivät sopimukset tulisi jatkumaan ja näin ollen myynti on ollut molemmille osapuolille hyvä ratkaisu.

On hyvin mahdollista, että Penta ilmoittanee lähiaikoina hankkineensa uuden rosterin ja jatkavansa Siegen parissa.

G2 -leiriin siirtyneet pelaajat olivat hyvinkin innoissaan uudesta tilanteesta ja ja intoa puhkuivat myös suomalaiset.

Pitkään Pentassa pelannut Joonas ”jNSzki” Savolainen kommentoikin tuoreeltaan siirtoa seuraavasti.

”Organisaatiosotkujen selviäminen on vapauttanut stressistä ja tämä merkitsee uuden aikakauden alkua urallemme. Itse odotan innolla mitä joukkueen ja uuden organisaation välinen yhteistyö tuo tullessaan”.

Savolainen ja joukkueen toinen suomalaispelaaja Juhani ”Kantoraketti” Toivonen ovat jo Pariisissa valmistautumassa maanantaina alkavaan turnaukseen. Tällä kertaa joukkue jätti perinteisen bootcampin väliin ja valmistautui skrimaamalla ”kotioloissa” turnaukseen. Joukkueen valmistautuminen on Savolaisen mielestä sujunut hyvin.

”Bootcamppia on vedetty viimeiset kaksi viikkoa tiiviisti. Pelin pitäisi olla kohdillaan. Lähdetään pelaamaan peli kerrallaan tunnustellen. Tiedämme, että meillä on mahdollisuus voittoon jos kaikki osuu kohdalleen. Ilmaiseksi se ei kuitenkaan irtoa. Viimeiset valmistautumiset tehdään vielä sunnuntaina ja sitten mennään.”

Tuntien kyseisen kokoonpanon suoritustason, voi kaiken sattuesssa kohdalleen saada G2 esports uralleen nappistartin.

Kokoonpano G2 esports:

  • Niclas ”Pengu” Mouritzen
  • Fabian ”Fabian” Hällsten
  • Daniel ”Goga” Romero
  • Joonas ”jNSzki” Savolainen
  • Juhani ”Kantoraketti” Toivonen
  • Tom ”ShasOUdas” Lee (manageri/valmentaja)
  • Daniel ”Ferral” Rotheram (Analyytikko)

Kuvalähde: G2 esports