Rainbow Six Siegen Pro League - järjestö ESL ei malttanut odottaa Montrealin 6invitational -tapahtumaa, vaan päätti kääntää nupit kaakkoon ja ilmoittaa ammattilaisliigaan tulevista muutoksista jo hyvissä ajoin ennen turnausta. Järjestö julkaisi R6 Pro League - kanavallaan videon, jossa se kävi läpi tulevaa muutosta seikkaperäisesti.

Vaikka videossa käydään läpi tulevat muutokset kilpailulliseen puolen ruohonjuuritasolta lähtien, muutokset koskevat enimmäkseen ammattilaisyhteisöä ja sitä, kuinka liigaa tullaan jatkossa pelaamaan.

Viime kauden finaaliin asti liigaa pelattiin kolme kertaa vuodessa. Jatkossa liigakausia on kaksi ja vuosi 2018  on siirtymävuosi; se pitää sisällään kaksi kokonaista kautta. Kausi 7 tulee olemaan aiempien kaltainen ja se pelataan maaliskuusta - toukokuuhun.

Kesäkuussa siirrytään uuteen kaksi kautta/vuosi -formaattiin. Kausi 8 alkaa kesäkuussa ja kestää marraskuulle, ja se pelataan alueittain (Eurooppa, Pohjois - Amerikka, Etelä - Amerikka ja Aasia/Tyynenmeren alue) kaksinkertaisena sarjana kaikkien joukkueiden kesken. Jokaisen alueen kaksi parasta joukkuetta pelaavat kauden lopuksi 275 000 dollarin palkintopotilla varustetussa lan-turnauksesa.

Myös Pro Leaguen alla tapahtuu muutoksia. Challenger-Liiga pelataan jatkossa kahdesti vuoden aikana kolmen kuukauden mittaisena, ajoittuen molempien liigakausien myöhemmälle puoliskolle. CL tulee siis jatkossakin toimimaan niin sanottuna entry level -sarjana Siegen ammattilaisyhteisölle.

Uudistuneen sarjasysteemin lisäksi siirrytään kahden Major-turnauksen aikaan jo tänä vuonna. Jatkossa 6invitationalin lisäksi tullaan pelaamaan elokuinen Pariisin Major-turnaus. Näihin turnauksiin osallistuu jatkossakin 16 joukkuetta. Pariisin ja Montrealin tapahtumien on myös tarkoitus toimia Siegen virallisina festivaaleina, joissa on varsinaisen kilpailutoiminnan lisäksi tarjolla paljon muuta.

Muutokset on otettu ammattilaisten keskuudessa hyvin vastaan ja monessa joukkueessa odotetaan jo innostuneena Pro Leaguen alkua. Tulevaisuutta silmällä pitäen kausi 7 tulee varmasti olemaan yksi Siegen historian tiukimmista, sillä kukaan joukkueista ei varmasti halua tippua pois kun kausi 8 starttaa kesäkuussa ja aloittaa uuden ajan Siegen ammattilaisyhteisössä.

Jatkossa pelattavat pidemmät kaudet tuovat varmasti myös uudenlaisia vaikutteita siihen, kuinka joukkueet toimivat kausien välissä ja kuinka kokoonpanot tulevat elämään pitkien kausien aikana. Varsinkin Pohjois-Amerikassa kokoonpanojen vaihtuvuus on perinteisesti ollut suurta kausien välissä ja aikana. Onkin mielenkiintoista seurata, kuinka uusi sarjasysteemi tulee vaikuttamaan pelin ammattilaisyhteisöön.

Lähde: Rainbow Six Pro League, Ubisoft Medialähteet: Rainbow Six Pro League