Historian ensimmäinen Hearthstonen opiskeljoiden suomenmestaruusturnas huipentui viikonloppuna Espoossa. 16 kilpailijaa ja lähes sata katsojaa kokoontui turnauksen sponsorin Tiedon tiloissa lauantaina seuraamaan harvinaislaatuista best-of-7 single elimination turnausta. Yhteensä 3500 euron palkintopotti takasi, että kyseessä oli vuoden suurin suomalainen Hearthstone turnaus.

Koska kilpailu oli avoin vain korkeakouluopiskelijoille, nähtiin ottelijoiden joukossa paljon uusia nimiä. Muutamat ennakkosuosikit, kuten 2016 ja 2017 SM-hopeamitalistit Juuso "Jupu" Sipiläinen ja Teemu "KallooTulloo" Jääskeläinen tippuivat pelistä jo alkukierroksilla. Finaali käytiin lopulta mm. Finnish Esports Leaguessa kunnostautuneen Pauliina "Papu" Peltoniemen ja ensi kertaa suuressa turnauksessa pelanneen Paavo "Ramaanica" Rahmanin välillä. Peltoniemen viiden agressiivisen pakan taktiikka ei riittänyt kantamaan loppuun asti, ja Rahman otti ensimmäisen OSM suomenmestaaruden nimiinsä.

Jos turnaus jäi jostain syystä näkemättä, ottelulähetykset voi bongata videona Aalto Gamersin Twitch-kanavalta.

Palkitut:

  1. Paavo "Ramaanica" Rahman 2000 €
  2. Pauliina "Papu" Peltoniemi 1000 €
  3. Matias "Maaaku" Malmi 500 €

Hearthstonen OSM kärkikolmikko Matias "Maaaku" Malmi (pronssi), Paavo "Ramaanica" Rahman (kulta) ja Pauliina "Papu" Peltoniemi (hopea)

Kuvat: Aalto Gamers