Overwatch-Liiga on pitänyt pelaajiaan tiukasti silmällä avauskautensa aikana. Rangaistuksia epäasiallisesta käytöksestä on sadellut runsaasti, viimeksi tämän viikon alussa.

Pelaajien rankaiseminen on ollut kiistelyn aihe fanien keskuudessa, mutta Félix “xQc” Lengyelin saamat rangaistukset ovat kiihdyttäneet keskustelun uuteen kokoluokkaan. Ongelmakohdiksi on nostettu esimerkiksi rangaistusten puutteelliset perustelut, pelaajien käytössääntöjen pimittäminen yleisöltä ja liigajoukkueen painostaminen.

Painostuksen kohteena oli Dallas Fuel, jolle Liiga antoi jo ennen virallista rangaistusta kiellon olla päästämättä Lengyeliä pelaamaan.

Dallas Fuelin virallisesta tiedotteesta poiketen Lengyel kertoi Washington Postin haastattelussa, ettei tämä jättänyt joukkuetta vapaaehtoisesti taaksensa, vaan hänet pakotettiin lähtemään. Kuluneen viikon aikana on tullut selväksi vähintäänkin se, kuinka ylivoimainen ote Overwatch-Liigalla on liigajoukkueisiin ja näiden pelaajiin.

Tarve kunnolliselle vastavoimalle tuntuu olevan kova. Sports Business Daily uutisoi maanantaina, että eurooppalaisjoukkue Orgless and Hungryn valmentajana toimiva Thomas ”Morte” Kerbusch on perustamassa Overwatch-pelaajien ammattiliittoa yhdessä asianajaja Ellen Zavianin kanssa. Zavian on aiemmin ollut perustamassa esimerkiksi Yhdysvaltojen naisjalkapalloilijoiden ammattiliittoa.

”Tavoitteenamme on julkaista neljän kuukauden päästä lehdistötiedote, jossa selitämme kaiken, mukaan lukien kuinka montaa pelaajaa edustamme. Aiomme myös varmistaa liiton lainvoimaisuuden”, Kerbusch kertoi.

Zavian puolestaan selitti, että liitto tulisi edustamaan pelaajia samoissa asioissa kuin perinteisten urheilulajien ammattiliitotkin, kuten palkoissa, vakuutuksissa, jatkokoulutuksessa ja valituksissa.

Pelaajien parempaa edustusta valmistellaan para aikaa myös muissakin lajeissa, kuten Counter-Strikessa ja League of Legendsissä. Kyseessä on jälleen yksi askel kohti e-urheilun kypsymistä ja ammattimaistumista.

Lähde: The Washington Post, Sports Business Daily, xQc Kuvalähde: Blizzard