Vitality tyrmäsi Astraliksen Blast Premiere Fall 2020 Finals -turnauksen loppuottelussa voitoin 2-1. Matka turnauksen voittoon oli kaikin puolin vakuuttava, sillä joukkue hävisi yhteensä vain kaksi karttaa neljässä ottelussa. Ranskalaisjyrän alle jäi mousesports, Natus Vincere ja BIG.

Ensimmäisessä kartassa Vertigossa Vitality näytti välittömästi kaapin paikan tanskalaisille, jotka saivat ainostaan neljä kierrosvoittoa. Seuraavana pelattiin Vitalityn valitsema Dust2, jossa Astralis oli selkeästi paremmin hereillä ja aloitti kartan ensimmäisen puoliskon vakuuttavin ottein ottaen 11 kierrosvoittoa. Vitality löysi toisella puoliskolla oikean vaihteen ja sai tilanteen jo hetkellisesti näyttämään siltä, että voitto finaalista tulisi kahdessa kartassa, mutta voitto meni Astralikselle luvuin 16-14.

28. kierroksella nähtiin kuinka pienistä valinnoista kierrosvoitto voi rakentua. Tässä tapauksessa finaali olisi voinut myös hyvin todennäköisesti päättyä kahteen karttaan. CT-puolta pelaava Vitalityn Nabil ”Nivera” Benrlitom valvoi mid-ovien läpi mutkaan pyrkiviä Astraliksen pelaajia ja ratkaisevalla hetkellä vaihtoi tarkkuuskivääristä veitseen ja näin päästi terroristit etenemään kohti pommipaikkaa. Seuraavaksi pommipaikkaa puolustava  Mathieu ”ZywOo” Herbaut ampui kaksi kertaa ohi ja lopputulos oli selvä. Kierroksen voi katsoa BLASTin finaalipäivän tallenteesta.

Ottelu ratkaistiin perinteiseen tapaan Infernossa, jossa valitettavasti jännitys lässähti, kun Vitality pelasi oman CT-puolensa varmoin ottein. Toiselle puoliajalle siirryttiin tilanteen ollessa 12-3 ja tanskalaisten toiveet maagisesta noususta laitettiin kuriin nopeasti. Inferno päättyi lukuihin 16-5.

Vitality istuu ansaitusti tällä hetkellä maailman kärkijoukkueena, sillä vasta ennen voittoa BLASTissa he ottivat voiton myös IEM Peking-Haidian 2020 Europe -turnauksesta. Tuolloin finaalissa kaatui maailman kolmonen Natus Vincere. He ovat saavuttaneet paikkansa poikkeuksellisella kuuden pelaajan kokoonpanolla. Esimerkiksi BLASTin finaalin viimeisessä kartassa Astralista vastaan veteraanipelaaja Richard ”shox” Papillon laitettiin huilaamaan ja tilaa annettiin kokoonpanon nuoremmille pelaajille. Koko finaalin tehokkain pelaaja olikin vain 17-vuotias Kévin ”misutaaa” Rabier.

CS-kansalle riittää vielä seurattavaa, kun tänään käynnistyy IEM Global Challenge -turnaus, jossa on mukana pitkälti samoja nimiä maailman kymmenen parhaan joukosta, kun viime viikon BLASTissa. Turnauksessa nähdään myös yllätyksenä yksi suomalainen. Hltv.org uutisoi eilen, että Complexity on kiinnittänyt turnauksen ajaksi rosteriinsa suomalaisen Otto ”ottoNd” Sihvon.