Fortnite-striimaaja Luke ”MrDeadMoth” Munday pahoinpiteli tyttöystäväänsä livestriimin aikana, mutta 27-vuotias ei saanut tapahtuneesta vankilatuomiota. Pahoinpitely katsottiin oikeudessa itsepuolustukseksi.

Pahoinpitely tapahtui 2018 joulukuussa striimauksen aikana kuvaruudun ulkopuolella. Puoliso pyysi Mundayta lopettamaan pelaamisen hetkeksi ja tulemaan päivälliselle. Munday koki tämän häirintänä ja hän poistui pöytänsä äärestä kuvaruudun ulkopuolelle, jonka aikana katsojat pystyivät kuulemaan vain lapsen ja naisen kiljumista. Tämä toistui vielä kertaalleen naisen heitellessä tavaroita Mundayta päin. Munday vastasi tähän lyömällä naista naamaan ja työntämällä tämän maihin.

Twitch

Lakimies Steven Mercaelin sanoin Munday oli ”rakastava ja välittävä persoona, ilman mitään väkivaltaista taustaa.” Munday tuomittiin 14 kuukauden mittaiseen yhdyskuntapalveluun Pictionin paikallisessa oikeudessa Australiassa 13.11. keskiviikkoaamuna.

Lakimies Mercaelin mukaan entinen Telstra-työntekijä Munday, joka menetti työpaikkansa median tuoman ikävän julkisuuden takia, käytti tilanteessa liiallista itsepuolustusta. Mercael lisäsi vielä, että Munday on ollut itsekin perheväkivallan uhrina ja puolison häiritsevä käytös sai Mundayn flippaamaan.

Oikeudessa tuomion langettamisen taltioinut virkamies Mark Doulass sanoi, että tuomittavan hyvällä käytöksellä oikeudessa oli varmasti osuutensa tuomion laimeudessa. Kuitenkin, Douglass olisi tuominnut Mundayn vankilaan jopa pidemmäksikin aikaa, sillä raskaana olevan naisen pahoinpitely omien lasten edessä ei ole mikään pieni juttu.

Mercaelin mukaan Munday oli teoistaan hyvin katuvainen, varsinkin, kun teot tapahtuivat heidän omien lastensa edessä. Hän on ottanut täyden vastuun teoistaan ja on maksanut nykyisen ex-puolisonsa ja lastensa elämisen tapahtuman jälkeen.

The New Daily

Mundayn syytöksen jälkeen poliisi tutki vielä hänen puolisonsa osuutta tapahtuneeseen. Puoliso Ms. Campbell tuomittiin myös hyökkäyksestä Mundaylle aiheutuneiden vammojen takia. Hän sai sakkoja ja hänen täytyy käydä säännöllisesti poliisiasemalla raportoimassa tilanteestaan.

Munday sai elinikäisen striimaamiskiellon Twitchiltä joulukuussa 2018, eikä palvelun odoteta muuttavan päätöstään, vaikka vankilatuomiota ei Mundaylle langetettukaan.

 

Lähde: Dexerto

Kuvalähde: Business Insider