Redditin r/apexlegends -keskustelu käy kuumana huijareiden saadessa pelikieltoja, jotka perustuvat Hardware Identification (HWID) -järjestelmään. Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa sitä, että huijareiden saamat kiellot eivät ole sidoksissa käyttäjätunnuksiin tai ip-osoitteisiin, vaan niihin laitteisiin, joilla huijarit ovat pelanneet.

Keskustelussa löytyy useita kuvankaappauksia huijareiden toiminnasta ja keskinäisestä keskustelusta, jonka perusteella huijarit vaikuttavat olevan ymmällään kielloista. Keskustelun aikana huijareiden tunteet vaihtelevat aina ylimielisyydestä suoranaiseen vihaan asti. Reddit-käyttäjä SaladinsSaladbar on jakanut Redditissä kokemuksensa huijaristriimaajan katselusta. Tarinan perusteella vaikuttaisi siltä, että nimeltä mainitsematon huijari on saanut kaikille kokeilemilleen käyttäjille HWID-pelikiellon päätyen vaihtamaan lopulta peliä.

Keskustelussa myös Respawnin pelikehittäjät ovat kiittäneet yhteisöä aktiivisesta osallistumisesta huijareiden kitkemiseksi Apex Legendsistä. Redditin käyttäjille he ovat vastanneet arvostavansa huijaustapausten esiintuomista ja kertoneet olevansa ajan tasalla Apex Legendsin huijariongelmista.

Lähteet: Reddit (1), (2), PCGamer Kuvalähde: EA