Vaikka kansainvälinen e-urheilun kenttä onkin nousukaudessa ja uusia lajeja ilmestyy kuin sieniä sateella, ei tämä tarkoita että vanhat klassikot olisi jätetty unholaan. Monien muiden lajien lisäksi tämän kesän Assemblyillä kisataan nimittäin myös Tetriksen suomenmestaruudesta. Luvassa on tietty kunnon old school -meininkiä, sillä kisaversioista löytyvät kuvaputki-tv:n kanssa pelattava alkuperäinen NES, Gameboy sekä Tetris The Grand Master.

”Globaali Tetris-yhteisö on kohtuullisen aktiivinen ja viime aikoina entisestään aktivoitunut, sillä joka kuukausi on alettu kisata streamien välityksellä NES Tetriksen NTSC-versiolla (eli USA-versiolla) pieniä 16 pelaajan bo3 (finaali bo5) turnauksia. Vastaava eurooppalainen PAL-versiolla kisattava kuukausittainen turnaus on myös viritteillä (koska NTSC- ja PAL-versiot ovat pelimekaniikaltaan merkittävästi erilaiset, vaikka äkkiseltään näyttävätkin identtisiltä peleiltä)”, kertoi SM-kisojen päävastaava Jommi Järvinen.

Suomen lisäksi Tetriksestä pelataan myös isommilla näyttämöillä. Kööpenhaminassa järjestetään syyskuussa kolmannet vuosittaiset Tetriksen EM-kisat ja USA:ssa pelataan syksymmällä lajin maailmanmestaruudesta.

SM-kisojen NES-sarjan karsinnat ovat vielä käynnissä ja muiden sarjojen karsinnat pidetään Assemblyjen yhteydessä 3.-4.8. Mikäli NES-Tetriksen paukuttaminen kiinnostaa, jäljellä olevien karsintojen aikataulu on seuraava:

Lähde: Tetris Suomi Kuvalähde: Tetris Suomi (Kuvauspaikkana Suomen Pelimuseo)