Dota 2 -pelimuoto Auto Chess on kerännyt huimaa suosiota viime aikoina. Suosio on ollut niin suurta, että Riot Games päätti julkaista oman versionsa pelistä, joka perustuu League of Legendsiin. League of Legendsin uuden pelimuodon nimi on Teamfight Tactics ja se tulee pelattavaksi PBE-servereille myöhemmin tällä viikolla. Kaikkien pelattavaksi peli tulee 25. päivä kesäkuuta 9.13 patchin mukana.

Kuten Auto Chess, Teamfight Tactics on kierrospohjainen strategiapeli, jossa taistelet seitsemää muuta pelaajaa vastaan free-for-all -pelimuodossa. Pelissä koitat rakentaa oman joukkueen, joka koostuu League of Legendsin sankareista. Tavoitteena on olla viimeinen elossa oleva pelaaja.

Teamfight Tactics ei ole oma pelinsä, vaan League of Legendsin pelimuoto, jota pystyy pelaamaan League of Legendsin clientin kautta. Monet olivat innoissaan, että Riot julkaisee vihdoinkin toisen pelinsä, mutta Riot kiistää Teamfight Tacticsin olevan täysin uusi peli. Samalla he kuitenkin vinkkaavat, että heillä on suunitelmia joista he eivät vielä pysty puhumaan.

Riotin tiedotteessa kerrotaan, että idea pelin tekemiseen oli lähtenyt työntekijöiden pelatessa paljon Auto Chessia. Myös LoLin fanit olivat osoittaneet kiinnostusta Auto Chessin tyyppistä peliä kohtaan.

Peliin on luvassa myös ranked-pelimuoto. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Riot lisää rankedin johonkin erilliseen pelimuotoonsa. Rankedin voi odottaa saapuvan 9.14 patchissa, kun peli on saatu hiottua tasapainon ja bugien kannalta kuntoon.

Lähde: Riot Games, Polygon Kuvalähde: Riot Games