Uutissivusto ESPN:n lähteiden mukaan League of Legendsin kehittäjä Riot Games on ottanut käyttöön kovat otteet e-urheiluorganisaatio Echo Foxia vastaan. Organisaatio nousi keväällä otsikoihin, kun sen osaomistajan Amit Raizadan paljastettiin käyttäneen rasistista kieltä työsähköpostissaan.

Mikäli organisaatio ei myy tai osta takaisin Raizadan osuutta, Riot Games katsoo kyseessä olevan sopimusrikkomus ja Echo Foxin täytyy luovuttaa paikkansa Pohjois-Amerikan League of Legends Championship Seriesissä. Tällöin joukkue voi yhä kilpailla kaudella, mutta paikka laitetaan myyntiin elokuun 8. päivä päättyvän LCS Summer Splitin jälkeen.

Deadline Raizadan osuuden luovuttamiselle on maanantaina. ESPN kertoi myös, että tilanne on ajanut Echo Foxin etsimään ostajaa koko organisaatiolleen, jottei se menetä paikkaansa LCS:ssä. Organisaation perustajiin kuuluva entinen NBA-pelaaja Rick Fox kielsi asian.

Alun perin Riot Games antoi Echo Foxille 60 päivää aikaa toukokuun 15. päivästä lähtien poistaa Raizada yhtiöstä. Echo Fox ehdotti tilanteeseen vaihtoehtoista ratkaisua, joka siirtäisi Raizadan osuuden tämän perheenjäsenen yhtiölle, mutta Riot torjui tarjouksen.

Rasistisen kielenkäytön lisäksi Raizada uhkaili Foxia perheineen, kun tämä kertoi halustaan lähteä organisaatiosta. Fox ja Raizada perustivat Echo Foxin yhdessä sijoittaja Khalid Jonesin kanssa vuonna 2015.

Lähde: ESPN Kuvalähde: Echo Fox