Sopimus on merkittävä niin elektronisen urheilun, kuin myös perinteisen urheilun kanavankin osalta. Elektronisen urheilun osalta sopimus tulee viemään lajia ammattimaisempaan suuntaan ja avaa ovia yhä suuremmille markkinoille. Perinteisen urheilun kanaville sopimus tarkoittaa mahdollisesti merkittävää katsojalukujen kasvamista ja erityisesti nuorten kiinnostuksen heräämistä palveluita kohtaan.

Major League Baseball omistaa MLBAM:sta suurimman osan, mutta muita merkittäviä omistajia ovat mm. tv-kanava HBO, mediajätti Sony ja urheilulähetyksistä, sekä ELEAGUE:sta tuttu Turner Sports. Pienempiä osakkaita ovat mm. Disney ja NHL.

Oikeuksien myyminen tulee katsojien osalta näkymään LCS-otteluiden seuranta-alustan vaihtumisessa. Twitch.tv ja YouTube eivät todennäköisesti tule jatkossa toistamaan Riotin virallisia lähetyksiä otteluista. Uusi alusta tulee omaamaan oman verkkosivun ja oman ohjelman mobiililaitteille, johon huhutaan myös mahdollista maksumuuria.

Nähtäväksi jää, miten sopimus tulee muuttamaan League of Legendsin seurantaa katsojalukujen suhteen ylös vai alas. Riot vaikuttaa kuitenkin uskovan, että muutos tulee olemaan niin pelille, kuin sen ammattipelaamisellekin hyväksi.

 

Lähteet: LA Times