Joukkueet menettävät oikeuden osallistua liigoihin kyseisellä organisaatiolla, mutta Riot on antanut aikaa myydä osallistumisoikeuden uudelle hyväksymälleen organisaatiolle. Osallistumisoikeudelle riittää varmasti halukkaita ostajia, vaikkakin tällä alkaa olla kiire, sillä kesäkauden ottelut alkavat jo alle kuukauden kuluttua. Organisaatioiden toimihenkilöille jaettiin eri mittaisia toimitsijakieltoja, kestoltaan vuodesta aina määrittelemättömän pituisiin. Lisäksi Team Impulselle määrättiin 20 000 dollarin sakko, joka vähennetään organisaation LCS:n sille maksamista tuloista.

TEAM IMPULSE

Team Impulse on toistuvasti laiminlyönyt palkanmaksuaan pelaajille ja joukkueen muille toimijoille, etenkin joukkueen varapelaajille. Lisäksi pelaajilla ei ole ollut asianmukaisia sopimuksia. Toimihenkilöille ei jaettu toimitsijakieltoja, mutta organisaation on myytävä osallistumisoikeus Riotin hyväksymälle taholle seuraavan viikon aikana. Team Impulsen toimintaa on tutkittu jo viime syksystä alkaen, kun entiset pelaajat raportoivat Riotille ongelmista palkanmaksussa. Organisaatio maksoi vanhat palkkarästit pois Riotin antaman varoituksen jälkeen, mutta on tämän jälkeen kärsinyt toistuvista ongelmista palkkojen ja sopimusten kanssa ja siten on todettu että organisaatio on kykenemätön ylläpitämään LCS-tason joukkuetta.
Tarkemmat tiedot Team Impulsen tilanteesta löydät täältä.

RENEGADES & TEAM DRAGON KNIGHTS

Renegades oli edellisen kerran Riotin rangaistavana jo viime vuoden puolella kun silloinen toimitusjohtaja Chris Badawi joutui eroamaan organisaation johdosta ja sai toimitsijakieltoa kesäkauteen 2016 asti. Tuolloin rangaistuksen syy oli se että Badawi oli yrittänyt kiinnittää kahta kilpailevan joukkueen pelaajaa vastoin liigan sääntöjä. Riot totesi että Badawi on toiminut vastoin toimitsijakieltoa joukkueen mukana kevään aikana ja lisäksi organisaatio on ollut epärehellinen suhteestaan ja asioinnistaan Challenger Series -joukkue Team Dragon Knightsin kanssa. Isoimmat ongelmat liittyivät näiden kahden joukkueen keskinäisiin pelaajasiirtoihin joissa pelaajat ovat saaneet joukkueilta palkkioita joita ei ole merkitty sopimuksiin ja pelaajat ovat jatkaneet toimintaa entisen joukkueensa kanssa siirron jälkeenkin. Lisäksi Renegadesia on syytetty pelaajien hyvinvoinnin uhkaamisesta, joskin pelaajat itse ovat kumonneet väitteen sosiaalisessa mediassa.

Nyt molemmat joukkueet on tuomittu menettämään paikkansa liigassa, Chris Badawi ja TDK:n omistajat Sean ja Chris Shim toimitsijakieltoon määrittämättömäksi ajaksi, sekä Renegadesin omistajistoon kuuluvalle Christopher ”MonteCristo” Myklesille langetettiin vuoden mittainen toimitsijakielto. MonteCristo saa kuitenkin jatkaa töitään Riotille selotajana, sillä toimitsijakielto koskee vain toimimista joukkueen parissa. Kaikki tuomituista henkilöistä ovat kumonneet redditissä ja sosiaalisen median kanavissa Riotin väitteet, mutta virallinen valitusoikeus määrittelemättömissä toimitsijakielloissa on vasta vuonna 2019.

Tarkemmat tiedot joukkueiden tilanteesta löydät täältä.