Mobiilipelaaminen kasvattaa suosiotaan jatkuvasti, ja moni suosittu peli löytyykin jo mobiiliversiona. Tänä keväänä ilmoitettiin esimerkiksi, että Apex Legends lähtee valloittamaan mobiilipelimarkkinoita, ja beta-testaus aloitettiin Intiasta ja Filippiineiltä. Nyt Riot Games on vahvistanut, että vuoden vanha Valorant tulee myös saamaan mobiiliversion.

Valorant julkaistiin lähes tasan tarkkaan vuosi sitten, ja alusta asti sen on puhuttu olevan erityisesti CS:GO:n ja Overwatchin haastaja. Valorantin ensimmäinen kansainvälinen suurturnaus pelattiin loppuun viime viikonloppuna, ja Esports Charts -sivuston mukaan turnauksella oli parhaimmillaan yli miljoona katsojaa. Riot on myös paljastanut, että pelillä on keskimäärin 14 miljoonaa aktiivista pelaajaa kuukausittain. Sitä yhtiö ei ole paljastanut, paljonko Valorantilla on ollut pelaajia kokonaisuudessaan.

– Yksi tärkeimmistä tavoitteista ensimmäiselle vuodelle oli ansaita globaalin FPS-yhteisön luottamus ja kunnioitus ja todistaa, että VALORANT pitää aina kiinni kilpailukykyisen ampumapelin perusteista, toteaa pelin tuottaja Anna Donlon.

Valorantin mobiiliversiosta ei tiedetä vielä oikeastaan muuta kuin se, että nimi on VALORANT Mobile. Peli tulee olemaan uskollinen PC-versiolle, mutta esimerkiksi julkaisupäivääkään ei ole vielä tiedossa.