Asuksen korkean tason pelaamiseen ja laitteistoon keskittyvä Republic of Gamers -jaosto on julkistanut tämänvuotisen ROG Masters 2017-turnauksensa. Turnauksen lajeina ovat CS:GO ja Dota 2, joissa kummassakin pelataan yhteens 250 000 dollarin palkintopotista.

Turnaus kattaa yhteensä yli 30 maata ja sen karsinnat kestävät tämän vuoden kesäkuusta marraskuuhun. Karsinnat on jaettu neljään eri lohkoon maantieteellisten alueiden mukaan: Aasia-tyynimeri, EMEA (Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka), Amerikat ja Kiina. Mukaan karsintoihin pääsee rekisteröitymällä Republic of Gamersin verkkosivujen kautta.

Turnaus on nelivaiheinen:

  • Avoimet karsinnat. Ensimmäisessä vaiheessa joukkueilla on mahdollisuus pyrkiä mukaan turnaukseen kahdesti; maakohtaisissa ja aluekohtaisissa karsinnoissa. Vaiheeseen kuuluu sekä online-, että offline-otteluita. Jatkoon etenevät 12 joukkuetta Aasia-tyynenmeren lohkosta, 12 EMEA:sta, 8 Amerikoista ja 4 Kiinasta (1 karsinnat voittanut ja 3 kutsujoukkuetta CS:GO:sta, sekä 4 Dota 2 -kutsujoukkuetta).
  • Alueelliset karsinnat. Toisessa vaiheessa lohkojen joukkueet ottelevat toisiaan vastaan ja heistä paras jatkaa turnauksessa eteenpäin.  Tämä vaihe jätetään väliin Kiinan lohkossa.
  • Alueelliset finaalit. Kolmanteen vaiheeseen kuuluu karsinnoista edenneiden joukkueiden lisäksi Aasia-tyynenmeren ja EMEA:n lohkossa seitsemän, ja Amerikoiden/Kiinan lohkossa kolme kutsujoukkuetta. Vaihe pelataan jokaisella maantieteellisellä alueilla järjestettävillä offline-osakilpailuilla, joista neljänteen vaiheeseen etenee 2 Aasia-tyynenmeren joukkuetta, 2 EMEA:n joukkuetta, 1 Amerikkojen joukkue ja 1 Kiinan joukkue.
  • Grand finals. Turnauksen viimeisessä vaiheessa alueellisten lohkojen parhaimmat joukkueet ottelevat toisiaan vastaan. Tämä vaihe pidetään marraskuussa ja se huipentuu turnauksen finaaliin.

Turnauksen tarkkaa aikataulua tai palkintopotin jako-osuutta ei ole vielä julkistettu.

Lähde: Republic of Gamers Kuvalähde: Republic of Gamers