Eurheiluorganisaatio Rogue julkisti tänään Twitterinsä kautta tiedotteen, jonka mukaan se ei enää tule jatkamaan Overwatchin parissa.

"Tänään joudumme ikäväksemme ilmoittamaan, että hajoitamme nykyisen #RogueOW rosterimme antaaksemme pelaajillemme mahdollisuuden pyrkiä mukaan Overwatch-liigajoukkueisiin", Rogue kertoi tiedotteessaan.

Toisin kuin useat muut organisaatiot, jotka ovat joukkueidensa lakkauttamisen yhteydessä kertoneet syiksi suoritusongelmat, skenen epävakauden tai lajin epävarman tulevaisuuden, Roguen päätöksen takana oli epäonnistunut yritys päästä mukaan Blizzardin Overwatch-Liigaan.

"Teimme kaiken voitavamme saadaksemme paikan Overwatch-Liigassa, mukaan lukien sisäänostovarojen turvaamisen ja hyväksymisprosessin läpikäynnin. Ikävä kyllä meitä ei hyväksytty mukaan ensimmäiselle kaudelle, eikä meillä täten ole muuta vaihtoehtoa kuin rikkoa pelin menestyksekkäin Overwatch-joukkue jotta pelaajat voisivat hyväksyä uusia tarjouksia", tiedotteessa kerrottiin.

Syitä siihen, miksi Roguen yritys torjuttiin, ei vielä tiedetä. Syyskuussa julkaisemassaan tiedotteessaan Blizzard kuitenkin antoi kuvan siitä, että ensimmäisen kauden 12 joukkuetta on jo lyöty lukkoon. Yhtenä syynä Roguen torjumiselle voi olla otteluaikataulujen suunnittelu, joka onnistuu helpommin parillisella joukkuemäärällä.

Rogueta pidettiin pitkään yhtenä länsimaiden parhaimmista joukkueista, ja joukkueen maine ansaitsi sille myös automaattisen paikan Overwatch Contendersin ensimmäisellä kaudella. Joukkueen muihin meriitteihin kuuluu muun muassa vuoden 2016 Apac Premierin voitto Lunatic-Haita vastaan ja ykkössija kesän Overwatch TakeOver 2:ssa. Voitetuin palkintorahoin mitattuna Rogue oli maailman kolmanneksi menestyksekkäin Overwatch-joukkue heti Lunatic-Hain ja Team EnVyUsin takana (noin 190 000 dollaria).

Aiemmasta menestyksestään huolimatta Roguella oli suoritusvaikeuksia Overwatch Contendersin ensimmäisellä kaudella, ja joukkue jäikin täpärästi vailla playoff-paikkaa. Joukkueen hajoittaminen tuskin kuitenkaan johtuu tästä, vaan on todennäköisempää että Overwatch-Liigan uskotaan dominoivan skeneä niin vahvasti, ettei joukkueella uskottu olevan mahdollisuuksia sen ulkopuolella.

Lähde: Rogue Kuvalähde: Rogue