The International -turnaus eli Dota 2 -pelin maailmanmestaruuskilpailut oli tarkoitus järjestää tänä syksynä Tukholman Globenissa. Alunperin rahakas turnaus oli tarkoitus pelata jo viime syksynä ruotsissa, mutta globaali pandemia esti tämän silloin. Nyt näyttää siltä, ettei maailmanmestaruus ratkea tänäkään syksynä – ainakaan Ruotsissa. Asiasta Suomessa uutisoi ensimmäisenä YLE.

Valven julkaiseman tiedotteen mukaan turnauksen järjestämistä joudutaan miettimään uusiksi, sillä Ruotsin urheiluliitto ei hyväksynyt e-urheilua urheiluliiton alaiseksi urheilulajiksi kansallisen e-urheulyn kattojärjestön ja Visit Stockholmin toiveista huolimatta. Urheiluliiton myöntämä lajistatus olisi helpottanut pelaajien ja henkilökunnan pääsyä Ruotsiin, myös niiltä alueilta, joilta on matkustusrajoituksia.

Viimeisenä oljenkortena pidettiin vielä Ruotsin sisäministeri Mikael Dambergiä, jota Valve on tiedotteen mukaan pyytänyt tunnustamaan MM-kisat ”erityislaatuisena urheilutapahtumana”. Sisäministeri kuitenkin hylkäsi pyynnön sen suurempia miettimättä.

Valve on tehnyt oikaisuvaatimuksen viranomaisten päätöksistä, mutta vaatimukset ovat toistaiseksi olleet hyödyttömiä. Valve etsii Euroopasta vaihtoehtoisia sijainteja tapahtuman järjestämiseen, ja uskoo onnistuavansa järjestämään The International -turnauksen vielä tänä syksynä.

Ruotsalaisten toiminta on huomioitu myös Suomessa, ja Twitterissä on ilmoille heitetty ajatuksia siitä, että kisat pitäisi napata Suomeen. Esimerkiksi Arctic Invtitationalin järjestämisestä vastuussa ollut Olli-Pekka Villa pohtii, saisiko tällä tapahtumalla Hartwall Areenan täyteen.

Lähde: Valve