Seinäjoen Jalkapallokerhon e-urheiluorganisaatio SJK eSports on ilmoittanut farmi- ja yhteistyöseuransa Rynnäkköviiksien irtautumisesta kilpapelaamisesta. Rynnäkköviiksien tilalle tulee joukkueen oma akatemiaorganisaatio, SJK eSports Akatemia.

Kaikki Rynnäkköviiksien kilpapelaajat siirtyvät osaksi Akatemiaa. Rynnäkköviiksillä oli joukkue Rainbow Six Siegessä sekä pelaajia FIFA-, NHL- ja NFL-peleissä.

SJK eSports ilmoitti vuosikatsauksessaan myös kaikkien tiedotteiden tulevan jatkossa seuran kanavien kautta. Rynnäkköviikset jatkaa pelien parissa muun muassa tapahtumajärjestäjänä.

Reilu vuosi sitten kaikki lähti käyntiin Rynnäkköviiksien perustamisesta. Sen tie kilpajoukkueena on nyt kuitenkin tullut päätökseen. Näemme, että muutos tulee edistämään ja selkeyttämään e-urheiluseuran toimintaa kokonaisuutena, kommentoi SJK eSportsin manageri ja Rynnäkköviiksien perustaja Pekka Riihimaa.

Akatemiassa uusi yritys Counter-Strikeen, myös edustuksen pelaajistoon muutoksia

Ensimmäisen vuotensa aikana SJK eSports sai kosolti onnistumisia, mutta myös vastoinkäymisiä tuli vastaan. Yksi sellainen oli organisaation Counter-Strike: Global Offensive -joukkueen hajoaminen syksyllä.

Riihimaa paljastikin organisaation tiedotteessa SJK eSports Akatemian puolella pelaavasta uudesta CS-joukkueesta, joka harjoittelee "tulevia koitoksia varten". Riihimaan mukaan organisaatio haluaa tulevaisuudessa tuoda joukkueita myös edustuksen PC-puolelle, vaikka toistaiseksi etusijalla on nykyisen kokoonpanon säilyttäminen.

Konsolipelaamisen parissa menestystä niittäneeseen SJK eSportsiin kuuluu tällä hetkellä kolme pelaajaa. FIFA-pelaaja Anton "Anzinho" Korvenaho ja NHL-pelissä meritoitunut Hannes "Hansulinho" Kettunen onnistuivat omissa peleissään voittamaan IS Cup -mestaruudet viime vuonna. Kolmas pelaaja Risto "Dominointi" Järvi pelaa myös NHL-peliä.

Organisaation ensimmäisiin pelaajiin kuulunut FIFA-pelaaja Juho "Koppinen" Järvelä puolestaan lopettaa uransa ja jatkaa työelämän parissa. Pelin maailmanmestaruuskilpailuissa Järvinen sijoittui parhaimmillaan sijoille 9.-16.

Lähde: SJK eSportsRynnäkköviikset Kuvalähde: SJK