Neljä savolaista eri lajien urheiluseuraa saavat ensimmäiset kosketuksensa elektroniseen urheiluun, jonka tuloksena syntyi Sawo Esports – organisaatio. Sawo Esportsin taustalla savolaisista urheiluseuroista ovat jääkiekkojoukkueet KalPa ja Mestiksessä pelaava IPK sekä Veikkausliigaa pelaava KuPS. Edellä mainittujen seurojen lisäksi mukana toiminnassa yksityishenkilönä on tunnettu maajoukkuehakkuri Olli-Pekka Ojansivu.

Osaamista uuteen e-urheiluorganisaatioon tuo tuttu selostajaääni Arttu Hämäläinen, joka aloittaa seuran GM:nä. Hämäläinen on tunnettu selostajana niin liigakentiltä kuin esportspelien selostajana. Organisaation alkumetreillä puuhamiehenä ovat olleet Iiro Naamanka 3D-talolta, Mika Hyvärinen IPK:sta.

Sawo Esportsin taholta kerrotaan tavoitteeksi rakentaa yhdessä kolmen urheiluseuran kanssa vakaa, savolainen e-urheiluorganisaatio, joka kilpailee Suomen kärjessä useassa eri pelissä. Ammattimaisen pelaamisen lisäksi juniori- ja nuorisotoiminta tulevat olemaan tulevaisuudessa isossa osassa ja tässä on suuressa roolissa Juniori-KalPa ry. Organisaation ensimmäinen joukkuekiinnistys tullaan julkistamaan perjantaina 21. elokuuta.

Lähde: Sawo Esports mediatiedote
Kuvalähde: Sawo Esports