Hearthstonen kilpavuosi 2016 huipentuu tänä viikonloppuna TakeTV:n järjestemään perinteiseen Seatstory Cup -kutsuturnaukseen. Jälleen kerran on Saksan Krefeldiin kutsuttu 32 maailman parhainta tai tunnetuinta Hearthstone pelaajaa kilpailemaan 20 000$ palkintopotista. Perinteisesti kevytmielinen house cup -turnaus yhdistää kärkitason kilpailua, humoristisia side-eventtejä ja hauskaa yhteisoloa 4 päivää kestäväksi spektaakkeliksi.

Ensimmäisen päivän lohkoissa ei nähty suuria yllättyksiä ja kaikki selkeät selkeät ennakkosuosikit jatkavat top16:sta. Tämä tarkoittaa että myös suomalainen Janne ”Savjz” Mikkonen nähdään kilpailemassa lauantaina kun toinen lohkovaihe käynnistyy.

Turnaus jatkuu tänään perjantaina 14:00 Suomen aikaa lohkoilla E, F, G ja H. Kaikki ottelut lähetetään suorana TakeTV_HS ja TakeTVBlack kanavilla.

Perjantain lohkot, aikataulut ja ennusteet:

E-lohko

 • Reynad
 • Wifecoach
 • Firebat
 •  Ostkaka

F-lohko

 • Zalae
 • VLps
 • Ignite
 •  Sjow

G-lohko

 • Lifecoach
 • Eloise
 • StanCifka
 •  Dog

H-lohko

 • Lothar
 • Maverick
 • Orange
 •  J4CKIECHAN

 

 

 

 

 

Perjantain lähetyksissä nähdään toinen puolisko 32 pelaajan lohkovaiheesta. Luvassa on niin maailman parhaita kilpapelaajia kuin myös pelin historian tunnetuimpia stream-julkkiksia. Lisäjännitystä turnauksen seurantaan voi halutessaan hakea veikkaamalla voittajia esimerkiksi fastbet.com-sivustolla.

E-lohko on perjantain kuolemanlohko

Perjantai käynnistyy heti päälähetyksessä suoranaisella herkulla kun 2014 ja 2015 maailmanmestarit Firebat ja Ostkaka kohtaavat avausmatsissa. Lohkon toisessa avausmatsissa Tempo Stormin omistaja ja tunnettu Hearthstone-persoona Reynad saa vastaansa Lifecoachin vaimon Wifecoachin. Lohko on kaikkiaan varmasti yksi perjantaina mielenkiintoisimpia. Lohkon jatkopaikat ratkaistaan luultavasti Reynadin, Ostkakan ja Firebatin välillä, mutta vain yhdessä turnauksessa aikaisemmin kilpaillut Wifecoach voi vielä yllättää kaikki. Kun katsoo pelkästään Dreamhack Winter ja Esports Supertars tuloksia pitää pieni etu antaa Ostkakalle ja Reynadille, mutta lohkovoitto saattaa langeta kelle vain.

F-lohkossa pitkän linjan kilpapelaajia

B-lähetyksen puolella päivä käynnistyy kun amerikkalaiset Zalae ja VLps avaavat F-lohkon. Lohkon toisessa ottelussa portugalilainen Ignite kohtaa ehkä lohkon tunnetuimman pelaajan, ruotsalaisen Sjowin. Viime aikaisten suoritusten perusteella lohkon ennakkosuosikiksi nousee Batstone #2 turnauksen hopeamitalisti VLps jolla on mennyt turnauksissa muutenkin erittäin vakuuttavasti viime aikoina. Kisa lohkon toisesta paikasta käytäneen Zalaen ja Sjowin välillä joilla molemmilla on mennyt heikommin viime aikoina, mutta uuden lisäosan myötä saattaa myös turnausonni kääntyä. Lohkon musta hevonen on Ignite joka yllätti Seatstory Cup V:ssä myös voittamalla silloisen lohkonsa.

G-lohkossa yleisösuosikkeja kolmelta mantereelta

Noin 20:30 Suomen aikaa alkava G-lohko käynnistyy saksalaisen Lifecoachin kohdatessa kiinalaisen Eloisen. Lohkon toinen avausottelu käydään välipaloistaan tunnetun tsekkiläisen StanCifkan ja amerikkalaisen Dogin välillä. Yleisösuosikki Lifecoach lähtee lohkoonsa ennakkosuosikkina vakuuttavan Batstone #2 turnausvoiton kannattavana. Fanit ovat saaneet tutustua viimeiset viikot miehen harjoituksiin vlogien kautta. Lohkon toisesta sijasta käydään tiukka taisto, mutta ainakin itse uskon Dreamhack Winter pudotuspeleihin edenneen StanCifkan nousevan ohi Eloisesta ja Dogista joilla molemmilla on menossa kuiva kausi turnausmenestyksen suhteen.

Orangelle helppo tie jatkoon H-lohkosta

Perjantain viimeisessä lohkossa Alliancessa pelaava ruotsalainen Orange kohtaa englantilaisen streampersoonan J4CKIECHANIN. Toisessa lohkon avausottelussa G2 tiimin manageri Lothar saa vastaansa belgialaisen Maverickin. 100% kilpapelaamiseen keskittyvä Orange on lohkon selkeä ennakkosuosikki ja lohkon toinen sija menee luultavasti Maverickille. Outoja ja erilaisia pakkoja rakastava J4CKIECHAN voi aina yllättää mutta on melko varmaa että pääsääntöisesti selostamiseen keskittyvä Lothar ei selviydy lohkosta lauantaille.

Otteluista voi lyödä vetoa muun muassa betive.com-sivustolla.