Hearthstonen kilpavuosi 2016 huipentuu tänä viikonloppuna TakeTV:n järjestemään perinteiseen Seatstory Cup -kutsuturnaukseen. Jälleen kerran on Saksan Krefeldiin kutsuttu 32 maailman parhainta tai tunnetuinta Hearthstone pelaajaa kilpailemaan 20 000$ palkintopotista. Perinteisesti kevytmielinen house cup -turnaus yhdistää kärkitason kilpailua, humoristisia side-eventtejä ja hauskaa yhteisoloa 4 päivää kestäväksi spektaakkeliksi.

Seatstory Cup VI pelataan kahdella double elimination lohkovaiheella ja 8 pelaajan pudotuspeleinä. Formaattina lohkovaiheessa on 1ban bo5 Last Hero Standing, ja single elimination pudotuspeleissä pelataan 1ban bo7 Last Hero Standingia.

Suomalaisväriä turnauksessa nähdään kun Janne ”Savjz” Mikkonen palaa kilpailukentille hakemaan toisintoa Seatstory Cup II voitostaan. Jannen pelit avaavat turnauksen päästreamissa kello 14:10 Suomen aikaa kun hän kohtaa entisen tiimikaverinsa amerikkalaisen Cong ”StrifeCro” Shun.

Turnaus käynnistyy tänään torstaina 14:00 Suomen aikaa lohkoilla A ja B, C ja D. Lohkot E, F, G ja H ratkaistaan perjantaina ja näiden 8 lohkon 16 parasta kilpailee toisessa lohkovaiheessa lauantaina. Turnaus huipentuu kahdeksan parhaan single elimination pudotuspeleihin sunnuntaina. Kaikki ottelut lähetetään suorana TakeTV_HS ja TakeTVBlack kanavilla.

Ensimmäisen päivän lohkot, aikataulut ja ennusteet:

A-lohko

 • Savjz
 • StrifeCro
 • Hafu
 •  TorlK

B-lohko

 • Xixo
 • Rdu
 • SuperJJ
 •  Kevvec

C-lohko

 • Forsen
 •  Ek0p
 • AKAWonder
 •  Amaz

D-lohko

 •  Gaara
 • C4mlann
 • MrYagut
 •  Pavel

 

 

 

 

 

Torstain lähetyksissä nähdään ensimmäinen puolisko 32 pelaajan lohkovaiheesta. Luvassa on niin maailman parhaita kilpapelaajia kuin myös pelin historian tunnetuimpia stream-julkkiksia. Lisäjännitystä turnauksen seurantaan voi halutessaan hakea veikkaamalla voittajia esimerkiksi fastbet.com-sivustolla.

A-lohkosta Savjzille helppo tie kohti top16sta

Ensimmäistä kertaa sitten helmikuun kilpaileva Savjz olisi tuskin voinut pyytää parempaa lohkoa turnauksen alkuun. Ensimmäisenä vastustajanaan Savjz kohtaa StrifeCron joka teki paluunsa turnauspeleihin jo viime viikonlopun Esports Superstars turnauksessa jossa hän tippui lohkovaiheessa lukemin 1-2. Lohkon toinen aloituspari on amerikkalainen arena-pelaaja Hafu vastassaan ranskalainen Team Milleniumissa pelaava TorlK. Torlk on varmasti keskittynyt lohkossa eniten turnauspelaamiseen 2016 mikä antaa hänelle ainakin lievän etulyöntiaseman. Kilpailu lohkon toisesta paikasta käytäneen Savjzin ja Strifecron välillä, eli Jannella on erittäin hyvät mahdollisuudet jatkaa lauantaille.

B-lohko on torstain kovatasoisin

B-streamissä 14:00 käynnistyvä B-lohko on varmasti torstain ellei jopa koko turnauksen kovatasoisin. GosuGamersin ranking listan top10 pelaajat Xixo (1), SuperJJ (3) ja Rdu (10) saavat seurakseen ruotsalaisen pitkän linjan kilpapelaaja KevveCin joka on muunmuassa suomalaisen Erseen entinen tiimikaveri. Lohkon ennakkosuosikkeja ovat viime viikonlopun Esports Superstars turnauksessa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet SuperJJ ja Rdu. Samassa turnauksissa lohkoihin pudonnut Xixo voi myös vielä yllättää uusilla taktiikoilla.

C-lohkossa harvinaista herkkua Forsenin ja Amazin toimesta.

Noin 20:30 Suomen aikaa alkavassa C-lohkossa nähdään lisää harvinaisuuksia kun supersuosittu Hong Kongilainen Twitch-persoona Amaz pelaa ensimmäisen turnauksensa sitten toukokuun Dreamhack Austinin. Amazin lisäksi lohkossa kilpailevat Forsen, Ek0p ja AKAWonder. Forsen yllätti monet viime viikolla sijoittuessaan Esports Superstarsissa neljänneksi kun Ek0pin oli tyytyminen top8 sijoitukseen ja AKAWonder karsiutui jo lohkovaiheessa lukemin 0-2. Lohkon selkeä ennakkosuosikki on Ek0p joka on viimeisen puolen vuoden aikana osoittanut erittäin paljon kehitystä kilpapelaajana.

D-lohkossa hallitseva maailmanmestari kohtaa kolme saksalaista

Torstain viimeisessä lohkossa hallitseva maailmanmestari Pavel kohtaa Tempo Stormin pitkän linjan kilpapelaaja Gaaran, streamistään ja erityisesti Roguepelistään tunnetun MrYagutin ja varsinkin viime aikoina selostajana kunnostautuneen C4mlannin. Maailmanmestaruuden ja GameGunen viimeisen kuukauden aikana voittanut Pavel on lohkon selkeä ennakkosuosikki, toinen sija menee luultavimmin Gaaralle mutta sekä MrYagut että C4mlann voi yllättää.

Otteluista voi lyödä vetoa muun muassa betive.com-sivustolla.