Kahdeksan viikon mittaisen vaellus päättyy tänä viikonloppuna, kun PUBG Europe Leaguen kakkoskausi saadaan pakettiin. Joukkueet ovat ottaneet toisittaan mittaan sunnuntaihin mennessä peräti 94 ottelun verran, ja kahdenkymmenen joukkueen seasta vain viisi parasta tulevat jatkamaan kohti Tukholman suurturnausta.  

Tulevan viikonlopun otteluissa on muutenkin normaalia enemmän panoksia mukana. PEL:lin loppusijoitukset tulevat ratkaisemaan montakin asiaa nimittäin: 

  • Viisi parasta etenevät GLL Grand Slam PUBG Classic turnaukseen 
  • Kahdeksan parasta joukkuetta kuittaavat itselleen rahapalkintoja, 1. $100 000 ja 8. $15 000 
  • Neljä viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta laitetaan taistelemaan paikastaan sarjassa PEL Contendersin kärkijoukkueiden kanssa 
  • Jokaisesta maasta parhaiten sijoittuneet pelaajat saavat mahdollisuuden lähteä edustamaan maataan PUBG Nations Cupissa 

Eli panokset olevat korkealla. Sijoilla 6. – 12. Oleilevat joukkueet jatkavat matkaansa PEL:llin kolmoskaudella entiseen tapaansa.

Suomalaisten mahdollisuudet ja uhkat 

Liigassa pelaa huomattava määrä suomalaisia pelaajia, joista osa on putoamisuhkan alla ja osa suuntaamassa kohti Tukholmaa. 

Mikäli mikään joukkue ei suorita sen suurempia taikatemppuja tulevana viikonloppuna tulee korkeimmalle sijoittumaan suomalaisista Faze Clanissa pelaava Anssi “mxey” Pekkonen. Faze on kivunnut hiljaisen alkukauden jälkeen kohti ensimmäistä sijaa, ja tällä hetkellä joukkue on aivan Navin kintereillä kisaten ykköspaikasta. On varsin mahdollista, että Pekkonen nähdään Suomen joukkueen kapteenina, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa. 

Neljänneltä sijalta löytyvät seuraavat suomalaiset Team Liquidin riveistä. Kaksoset Jere “Jembty” ja Samu “Sambty” Kauppinen ovat pitkin kautta kuluvaa kautta pelanneet tasaisen loistavasti, ja mahdollisuudet podiumille ovat vielä täysin auki. Ei olisi suuri ihme, mikäli Kauppiset olisivat myös Suomen edustusjoukkueessa mukana. 

Ensimmäinen täysin suomalainen joukkue on tällä hetkellä sijalla 9. Teemu ”Teme” Kokko, Joonas ”Jorzki” Permanto, Olli ”Tiikzu” Saarikoski ja Joona ”NOOKIE” Närvänen ovat pelanneet Winstrike nimisenä kokoonpanona nyt jo jonkin aikaa, ja edellisen kauden huippusuoritus ja finaalipaikka FACEIT Global Summitissa olisi käytännössä vielä mahdollista uudistaa. Asia selvinnee viikonloppuna. 

Turnauksen 12. sijalla on tällä hetkellä viime kauden voittanut ENCE. Joukkue on alisuoriutunut kuluvan kauden aikana suuresti viime kauteen verrattuna. PEL:lin ensimmäisen kauden voittanut joukkue ei ole päässyt lähellekään samaa pelillistä tasoa. Encen tämän hetkinen sijoitus antaa joukkueelle passin suoraan seuraavalle kaudelle, mutta tipahtaminen 13. sijalle tarkoittaisi karsintoihin joutumista. Toivokaamme joukkueelle siis onnea viikonloppua varten! 

Pelit alkavat tänään 19.00 Suomen aikaa, ja otteluita voi seurata suomana PEL:llin viralliselta Twitch-kanavalta. Tänään, huomenna ja sunnuntaina pelataan jokaisena päivänä neljä ottelua. Voittajan odotetavaan selviävän sunnuntaina noin kello kymmenen ja yhdentoista välillä.  

Eurheilu.com analysoi jälkikäteen tarkemmin kuluvaa kautta, ja antaa ennakokatsauksen Tukholman GLL Grand Slammiin. Stay tuned! 

Kansikuva: PUBG Esports