Kirjaudu sisään

tai

Rekisteröidy

Unohtuiko salasana?

Serral jäi ulos Assemblyn StarCraft 2 -turnauksen finaalista – Mestaruus selvitettiin korealaispelaajien kesken

Suomen suurin StarCraft 2 -turnaus oli poikkeuksellinen monella tavalla.

Suomen historian suurin StarCraft 2 -turnaus huipentui eilen Assembly Summer -tapahtumassa. ASUS ROG:n sponsoroiman turnauksen palkintopotti oli 25 000 dollaria ja siinä jaettiin 3 200 WCS-pistettä.

Merkittävä palkintopotti ja WCS-pisteet olivat houkuttaneet paikalle myös runsaasti kansainvälisiä pelaajia. Kaikkiaan mukana oli 32 pelaajaa aina Suomesta Kiinaan, Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan ja Etelä-Koreaan.

Suomea turnauksessa edustivat Joona ”Serral” Sotala (ENCE Esports) ja Wenlei ”ZhuGeLiang” Dai (KOVA Esports).

Playoff-vaiheessa näki kuitenkin jo selvästi, mikä maa on StarCraftin kuningas. Kahdeksasta parhaasta pelaajasta kuusi oli Etelä-Koreasta, ja vain Serral oli jäljellä puolustamassa suomalaisten kunniaa omalla maaperällään. Tämänkin matka katkesi semifinaalissa, kun Kim ”Stats” Dae Yeob peittosi tämän tiukoin luvuin 3-2.

Finaalissa kohtasivat Stats ja Kang ”Solar” Min Soo. Stats veti tässäkin ottelussa pidemmän korren ja päätti sen lukuihin 4-2.

Voitostaan Stats ansaisti 10 000 dollaria. Solar palkittiin 5 000 dollarilla ja kolmanneksi tullut Serral 2 500 dollarilla sekä 2 500 WCS-pisteellä.

Lähde: Assembly Kuvalähde: Assembly

KOVA Esportsin omistaa Eurheilu.comin omistava Esports media solutions Oy

Niko Nikkilä

Niko Nikkilä on turkulainen kirjallisuustieteen ja luovan kirjoittamisen opiskelija, jolla on sormensa vähän joka sopassa. Peleistä kirjoittamisen lisäksi hän on tehnyt aiheesta videosarjoja ja ollut puhumassa eri tapahtumissa. Aktiivisesti hän pelaa pääasiassa Overwatchia, mutta tutustuttaa itseään pikkuhiljaa eurheilun koko kirjoon. Twitter: @coconutmilkf

Ei kommentteja

Kommentoi

Voit kommentoida jättämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi tai kirjautumalla sisään. Kirjautuminen ei ole pakollista.