Jo kauan suunnitteilla ollut elektronisen urheilun virallinen SM-sarja on saanut omat sivunsa nyt auki.

Elektronisen urheilun SM-kisat ovat olleet työn alla jo monen vuoden ajan. Suomen Elektronisen Urheilun Liitto on työskennellyt projektin kanssa vieden kotimaista eSports-skeneä eteenpäin hyvin merkittävästi.

Näiden eSM-kilpailujen mukana tuleva pelaajarekisteri on auki, mutta virallisen pelaajalisenssin myynti alkaa vasta myöhemmin. Tällä lisenssillä pääsee osallistumaan kaikkiin SEUL ry:n järjestämiin eSM-turnauksiin, kun taas pelaajarekisteriin organisoidaan kotimaisten tiimien tiedot. Lisenssin hinta on 20€/pelaaja

Pelikohtaiset turnaustiedot tullaan huhtikuun aikana lajien pelikohtaisilla sivuilla. Pelit jotka on ilmoitettu sivuilla, ovat tietokoneella pelattavat Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone: Heroes of Warcraft, StarCraft 2: Legacy of the Void ja konsoleilla pelattavat NHL– ja FIFA-pelisarjat. Muilla pelialustoilla pelataan myös tanssipelien ja iRacing SM-kilpailut.

Muista peleistä ei ole virallista tietoa, mutta SEUL:n aiemmassa lehdistötiedotteessa kerrottiin, että Dota 2 -turnauksen keskustelu on käynnissä.

eSM-kilpailujen sivut sisältävät enemmän tietoa osallistumisen vaatimuksista, säännöistä ja operaattoreista, jotka tulevat toimimaan turnausten järjestämisessä. Pelien ikärajat on otettava huomioon ja alaikäinen rekisteröityjä tarvitsee huoltajansa suostumuksen.

 

Lähteet: eSM-kilpailusivu, SEUL