Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Suomen elektronisen urheilun liitolle (SEUL ry) 60 000 euron avustuksen kaksivuotisen valmennustoiminnan hankkeen toteuttamiseksi. SEUL ottaa näin ollen ensimmäistä kertaa askeleen elektronisen urheilun kehittämiseen erillisen hankkeen kautta.

Liiton tiedotteen mukaan hankkeen tarkoituksena on standardisoida valmennustoimintaa Suomen e-urheilun kentällä. Tavoitteena on valmennuskoulutuksen rakenteiden, sisältöjen ja toimintatapojen luominen ja niiden kehittäminen yhteistyössä urheiluopisto- ja koulutusverkoston kanssa.

Liitto tulee myös rekrytoimaan yhden työntekijän hankkeeseen.

SEULin valmennustoiminnasta vastaavan varapuheenjohtajan Otto Takalan mukaan liitto pyrkii laajentamaan hankkeen toimintaa valtakunnallisesti urheilutoimijoiden, -opistojen ja valmennuskeskusten kanssa, vaikka kahden vuoden resursointi onkin niukka.

”Ohjaaja- ja valmentajakoulutuksella vastataan elektronisen urheilun harrastus- ja kilpaurheilukulttuurin kasvun mukanaan tuomiin tarpeisiin tarjota harrastajille entistä enemmän ammattimaista ohjaus-, kasvatus- ja valmennustoimintaa”, Takala kommentoi SEULin tiedotteessa.

”Tavoitteena on kasvattaa ohjaajia ja valmentajia, jotka pystyvät tuottamaan Suomeen hyvinvoivaa, menestyvää pelaajapohjaa ja samaan aikaan viemään elektronisen urheilun kokonaisvaltaista huippu-urheilun valmennuskulttuuria eteenpäin”, Takala jatkaa.

Liitto haki viime vuoden lopulla opetus- ja kulttuuriministeriöltä hankeavustusta valmennustoiminnan hankkeen lisäksi tuomarointitoiminnan hankkeeseen.

Lähde: SEUL ry Kuvalähde: SEUL ry / Jussi Jääskeläinen / Vectorama 2017