Uutisoimme eilen kolmen suomalaisen e-urheilun huippuorganisaation; HAVU Gamingin, Helsinki REDSin ja ENCE eSportsin irtautuneen Suomen Elektronisen Urheilun Liitosta (SEUL). Tänään organisaatiot kertoivat lisää päätöksestään ja uudesta liitostaan.

Organisaatiot ovat perustaneet keskenään Suomen Kilpapelaamisen Liiton (SKL), jonka tavoitteena on pyrkiä kehittämään esports-seurojen toimintaedellytyksiä, tukea ammattilaiseksi tähtäävien pelaajien kehittymistä, tuomaan esportsin mahdollisuudet suomalaisten liikeyritysten saataville sekä nostaa yleistä urheiluviihteen arvostusta.

Uuden liiton puheenjohtajana toimii Teemu ”Wabbit” Hiilinen, joka on toiminut Suomen elektronisen urheilun kentällä mitä moninaisimmissa tehtävissä. Parhaiten Hiilinen tunnetaan e-urheiluselostajana ja SEULin ensimmäisenä puheenjohtajana.

”Esports on maailman nopeimmin kasvava urheilulaji ja kymmenen vuoden aikana se on ottanut myös Suomessa valtavia harppauksia”, Hiilinen kommentoi, ”Suomen peliteollisuus ja suomalaiset turnausjärjestäjät ovat maailman huippuluokkaa, mutta pelaajat ovat jääneet jälkeen eurooppalaisesta kehityksestä. Nyt me yhdistämme parhaat voimavarat ja käytännöt ammattimaisen esportsin edistämiseksi Suomessa.”

SKL on Suomalaisen e-urheilun kentän hajaantumisen myötä havainnut tarpeen ammattimaisen pelaamisen ja seuratoiminnan kehittämiseen. ”Tavoitteenamme on luoda pelaajapolku ammattilaisiksi aikoville kilpapelaajille, kehittää heidän mahdollisuuksiaan ammattimaisuuteen jokaisella osa-alueella ja myös yhdistää perinteisen urheilun voimavaroja esportsiin”, selitti Hiilinen.

Kuvalähde: SEUL