Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty ESL One Cologne oli valtava menestys, ja rikkoi useita katsojaennätyksiä. Major-turnauksen voittoa juhli tuolloin Fnatic, historiallisesti toista kertaa peräkkäin.

Kahdeksan joukkuetta ovat jo selvillä, sillä Columbuksessa pudotuspeleihin edenneet kokoonpanot varmistivat samalla paikkansa seuraavaan Major-turnaukseen. Mikäli joukkue kuitenkin vaihtaa enemmän kuin kolme pelaajaa kokoonpanostaan, menee turnauspaikka toiselle joukkueelle.

Minor-turnauksiin pieniä sääntöviilauksia

Samalla Valve ilmoitti jatkavansa Minor-turnausten järjestämistä. Järjestelmä tuotiin uutuutena tälle vuodelle, ja sen tarkoitus on tarjota nouseville joukkueille mahdollisuutta näyttää kykynsä. Jokaisen neljän Minor-turnauksen finalistit pääsevät Majorin LAN-karsintoihin. Lisäksi jokainen Minor-turnaus tulee sisältämään 50 000 dollarin palkintopotin.

Tällä hetkellä varmistetut Minor-turnausten järjestäjät ovat Dreamhack (Eurooppa), Starladder (IVY-maat) ja PGL + KESPA (Aasia), kun vastaavasti Amerikoiden turnausjärjestäjää vielä etsitään. Edellisen turnauksen järjesti MLG.

Samalla Valve myös muokkaa hieman sääntöjään koskien pelaajien oikeutta osallistua Minor-turnauksiin. Vielä alkuvuonna pelaaja ei saanut osallistua turnauksiin, mikäli hän oli pelannut edellisessä Major-turnauksessa. Tämä nähtiin yhteisön silmissä epäreiluna esimerkiksi Aleksi ’allu’ Jallia kohtaan, joka oli jättänyt Ninjas in Pyjamasin Cluj-Napocan Major-turnauksen jälkeen. Nykysääntö ei enää rajoita pelaajien osallistumista Minor-turnaukseen, kunhan samasta kokoonpanosta ei löydy kolmea tai useampaa edellisessä Major-turnauksessa yhdessä pelannutta pelaajaa.

Minor-turnausten järjestäjät ja ajankohdat

  • Eurooppa: Dreamhack Tours – 14.-16. toukokuuta
  • IVY-maat: Starladder CIS-Minor, Moskova – päivämäärät eivät vielä tiedossa
  • Aasia: PGL + KeSPA, Soul – 5.-8. toukokuuta
  • Amerikat: Ei vielä tiedossa

 

Lähteet: Valve, Dreamhack, Starladder, PGL

Kuvalähde: ESL