ESL:n piti alunperin järjestää seuraava Major-turnaus Rio De Janeirossa toukokuun 11. päivä alkaen, mutta korona sotki suunnitelmat. Näin ollen turnaus peruttiin ja Major-turnaus lykkääntyi jo toisen kerran koronan takia. Nyt on CS:GO-faneille kuitenkin iloisia uutisia, sillä Valve on kertonut PGL:n pitävän seuraavan Major-turnauksen Ruotsissa.

PGL Major Stockholm 2021 tullaan lähettämään 4K laatuna 60 kuvaa sekunnissa. Eli vaikka et itse paikanpäälle pääse pelejä katsomaan, on fantastinen katselukokemus kotikatsomoissa mahdollista. Tämän lisäksi potissa on historialliset 2 miljoonan palkintorahat. Turnauksen alku on lokakuun 23. päivä. Päätapahtuma, joka pelataan yleisön edessä, alkaa vasta marraskuun 4. päivä ja se kestää 7. päivään saakka.

Turnauksen järjestämiseen liittyy kuitenkin pieni ehto. Nimittäin turnaus tullaan pitämään vain, jos kaikki turvallisuusehdot toteutuvat turnauksen alkamispäivään mennessä. Vaikka suomalaisille loppusyksy kuulostaa helposti toimivalta ajankohdalta koronasta toipumisen kannalta, on koronatilanne länsinaapurissamme paljon huonommalla tolalla kuin meillä. Aikavälillä 1.-14.1. Ruotsissa on todettu 81 404 uutta koronatapausta, kun taas Suomessa samalla aikavälillä on todettu 3486 uutta tapausta. Ruotsissa tapauksia on siis todettu viimeisen kahden viikon aikana yli 23 kertaa enemmän kuin Suomessa. Lisäksi Ruotsissa todettujen tartuntojen määrä viimeisen kahden viikon aikana on kaksi kertaa suurempi kuin Suomessa viime vuoden alusta saakka, sillä Suomessa tapauksia on uutisen kirjoittamisen aikaan ollut yhteensä 39 598. Joten varmaksi ei turnauksen järjestämistä voikaan vielä pitää.

PGL Major Stockholm 2021 tulee olemaan kolmas PGL:n järjestämä Major-turnaus. Edelliset olivat vuoden 2015 Cluj-Napoca ja vuoden 2017 Krakovan turnaus. Krakovan turnauksessa PGL toi ensimmäistä kertaa Major-historiassa katsojille 1080p 60fps -livestriimit. PGL kertoo myös aikovansa yllättää katsojat muilla innovatiivisilla ideoillaan, kuten esimerkiksi lisätyn todellisuuden-elementeillä, eli AR-elementeillä.

Lähde: PGL