Harrastamisen Suomen malli on opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) hanke, jonka päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Hankkeen tarkoituksena on tuoda lapsille ja nuorille heidän toiveidensa mukaisia, maksuttomia harrastuksia koulupäivän yhteyteen.

Suomen suurin pelitila Shelter Gameroom on mukana hankkeessa yhtenä Helsingin toimijoista. Shelter tuo helsinkiläisille koululaisille mahdollisuuden harrastaa e-urheilua viikoittaisten esports-pelikerhojen merkeissä. Pelikerhot sopivat nuorille, jotka haluavat harrastaa videopelejä, kehittää taitojaan ja pitää hauskaa. Kerholaisilla on käytössään huippuluokan pelilaitteet ja heitä koutsaamassa ovat kokeneet, Shelterin leiritoiminnasta tutut kerho-ohjaajat.

”Tuntuu kerrassaan upealta päästä mukaan tällaiseen toimintaan, jonka tarkoitus ja tavoitteet ovat lähellä Shelterin sydäntä” kommentoi Shelter Gameroomin operatiivinen päällikkö Timo Pölkki Shelterin blogissa. ”Olemme järjestäneet onnistuneesti jo todella monta nuorten leiriä, joten tämä on luonnollinen jatkumo sitäkin kautta. Lisäksi on erittäin hienoa, että Shelter Gameroom ja pelaaminen nähdään uskottavana osana näin isoa sekä vaikuttavaa hanketta. Nuorten kerhojen kriteereinä ovat muun muassa laadukkuus, yhdenvertaisuus, turvallisuus, kaveruus, viihtyisyys ja harrastamisen ilo”.

Pelikerhot alkavat viikolla 35, eli heti ensi viikosta alkaen.

Lähde: Shelter Gameroom