Joni Heikkinen, 20-vuotias Sim racingin eSM-mestari, tulee tekemään merkittävän uuden askeleen urallaan. Heikkinen tulee kilpailemaan tänä vuonna järjestettävässä RX Academy -rallicrossautosarjassa. Sarjassa ajetaan 220 hevosvoimaan yltävillä Renault Clio RS RX -autoilla, ja se sisältää kuusi osakilpailua Ruotsissa, Tanskassa, Latviassa ja Suomessa. Suomen osakilpailu tullaan järjestämään Kouvolassa 25. elokuuta.

”Olen odottanut mahdollisuutta hypätä oikean kilpa-auton rattiin jo useamman vuoden. Syksyllä pääsin kokeilemaan RX Academyn autoa sarjan esittelytilaisuudessa ja tajusin, että ollaan ’nyt tai ei koskaan’-tilanteessa”, Heikkinen kertoo.

Varsinaista moottoriurheilukokemusta Heikkisellä on vielä vähäisesti, mutta simulaatiomenestys antaa hänelle itsevarmuutta tulevia koitoksia ajatellen. Hän kertoo, kuinka moni ajosimulaattoreissa pärjännyt kilpailija on jo aiemminkin siirtynyt menestyksekkäästi moottoriurheilun puolelle. Tavoitteekseen Heikkinen asettaa sarjan ykkössijan, joka palkitaan paikalla rallicrossin MM-sarjan RX2-luokassa.

”Tämän ikäisenä aloittaessa kaikki tilaisuudet on käytettävä hyväksi, eikä mikään muu kuin sarjan voitto tyydytä”, Heikkinen summaa.

Suomen ulkopuolella Heikkinen on myös saavuttanut iRacingin rallicrossin MM-kisojen hopeasijan, eikä aio jättää virtuaaliajoa tulevaisuudessakaan. RX Academya operoiva Set Promotion on nimittäin perustamassa uuden  SET Esports-joukkueen, johon Heikkinen on jo kiinnitetty.

Lisätietoa tulevasta RX Academy -sarjasta, kuten osakilpailujen paikat ja ajankohdat, löydät sarjan verkkosivuilta.

Lähde: Joni Heikkinen Kuvalähde: Joni Heikkinen