CS:GOn suomenmestaruuskisat (eSM) päättyivät tänään Helsingin Tubecon-tapahtumassa. Turnauksen mestaruudesta taistelivat HAVU Gaming ja SJ Gaming, kun taas Helsinki REDS ja KOVA Esports kisasivat sen pronssisijasta.

Taistelu kolmannesta sijasta käytiin tänään klo 10:30 eteenpäin. Tällöin näytti nopeasti siltä, että Helsinki REDS poistuisi tapahtumasta pronssimitalit kaulassaan. Joukkue nappasi itselleen ensimmäisen erän voiton luvuin 16-11 ja nousi ainoastaan yhden erävoiton päähän pronssisijasta. KOVA ei kuitenkaan lannistunut, vaan peittosi REDSin seuraavassa erässä 16-12. Viimeisen ja ratkaisevan erän saapuessa helsinkiläisjoukkueen puhti näytti jo laantuneen, sillä KOVAn onnistui peitota heidät reiluin 16-5 lukemin.

Päivän mestaruusottelu alkoi klo 14:30. Kaksi vanhaa kilpakumppania, SJ Gaming ja HAVU Gaming, ovat seisseet rinta rinnan jo kauan ja etenkin tämän vuoden aikana, joten ottelusta odotettiin tiukkaa. Joukkueiden viimeinen ratkaiseva yhteenotto oli FELin CS:GO-liigan finaalissa, jossa SJ:n onnistui viimeinkin peitota HAVU.

SM-turnaus olikin mahdollisuus nähdä, oliko HAVUn ylittäminen vain hetkellinen ilmiö vai oliko SJ Gaming noussut pysyvästi näiden ohitse. Pian tulikin selväksi, ettei SJ Gaming aikoisi luovuttaa Suomen CS:GO-skenen huippupaikkaa. Joukkue peittosi HAVUn tiukkaakin tiukemmassa taistossa eräluvuin 25-22 ja 16-3, voittaen sen kiistattomin 2-0 luvuin.

Voitostaan SJ Gaming palkittiin paitsi 6 000 eurolla, myös paikalla ensi kuun kansainvälisessä Arctic Invitational -turnauksessa. HAVU Gaming ansaisti hopeasijastaan 2 500 euroa, KOVA Esports pronssisijasta 1 000 euroa ja Helsinki REDS neljännestä sijasta 500 euroa.

Lähteet: Helsinki REDS, Twitch Kuvalähde: Twitch