Suomalainen SJ tekee muutoksia toimintaansa, ja ilmoitti lopettavansa kokonaan striimitiiminsä toiminnan nykymuotoisena. Vaikuttajatoimintaa organisaatio ei kuitenkaan lopeta, vaan SJ käynnistää Influencer Network -verkoston, joka tarjoaa striimaajilla mahdollisuuksia päästä käsiksi kaupallisiin yhteistöihin ja niiden avulla hankkia lisäansioita itselleen ilman sitoumuksia muihin kuin striimaajan itsensä hyväksymiin ja vastaanottamiin kumppanuuksiin.

– Ajatus Influencer Networkin perustamisesta syntyi jo muutama vuosi takaperin, mutta aika ei ollut tuolloin vielä oikea sellaisen perustamiselle. Striimaamisesta on hiljalleen kasvanut entistä tehokkaampi tapa vaikuttaa, aktivoida ja tuottaa kuluttajia kiinnostavaa sisältöä, kommentoi SJ:n urheilutoiminnan johtaja Otto Takala.

Verkoston keskiössä tulee olemaan se, että striimaajat ansaitsevat palkkion tekemästään vaikuttajatyöstä. Vaikka striimaaja kuuluisi esimerkiksi jonkin organisaation striimitiimiin, on hänen mahdollista liittyä verkostoon ja vastaanottaa hänelle sopivia kumppanuuksia.

– Vaikuttajamarkkinoinnin maailma on muuttunut ja samalla striimaaminen on kehittynyt mukavasta harrastuksesta entistä vahvemmin liiketoimintamahdollisuuksiksi. Uskomme, että laajalla ja monipuolisella vaikuttajaverkostolla on mahdollista tarjota vaikuttajille säännöllisiä toimeksiantoja ja palvella striimaajia vaikuttajakanavana hyödyntäviä tahoja ketterästi, tehokkaasti ja luotettavasti, Takala jatkaa.