SK Gaming on voittanut Sydneyssä käydyn Intel Extreme Masters Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen. SK kaatoi Qudos Bank Arenalla käydyssä finaalissa FaZe Clanin 3-1.

Vahvan turnauksen pelannut SK Gaming pääsi paras viidestä kartasta menetelmällä pelattuun finaaliin voittamalla välierissä OpTic Gamingin murskaavasti 2-0. Toisessa välieräparissa tämän kevään veriviholliset FaZe ja Astralis ottivat yhteen tiukassa ottelussa, joka päättyi Aleksi “allu” Jallin ja kumppaneiden voittoon 2-1.

SK Gaming nopeaan johtoon

Finaali alkoi SK Gamingin voitolla Trainissä. Puolustukselle ensin päässyt SK Gaming aloitti kartan vahvasti voittamalla ensimmäisen puolen 12-3. Puolten vaihdon jälkeen FaZe pääsi kuitenkin peliin mukaan ja onnistui voittamaan yhdeksän kierrosta tuoden lopputilanteeksi 16-12 brasilialaisten hyväksi.

FaZe oli jo hyvää vauhtia saamassa SK:ta kiinni kartassa, kunnes Gabriel “Fallen” Toledo sammutti eurooppalaisten haaveet kartan voitosta huikealla yksilösuorituksella AWP:nsä kanssa.  

Myös toinen kartta Cache oli SK:n juhlaa. Ensimmäisellä puolella terroristeille päässeet brasilialaiset veivät puolen nimiinsä vakuuttavasti 11-4, eikä FaZe onnistunut saamaan peliään käyntiin toisellakaan puolella vaan toinenkin kartta meni Etelä-Amerikan suuntaan tällä kertaa lukemin 16-7.

FaZe palaa peliin mukaan

Kolmas kartta alkoi FaZeltä todella vahvasti. Joukkue nousi 6-0 johtoon, ennen kuin SK Gaming pääsi tulostaululle. Terroristeilla pelannut FaZe vei puolen 10-5. Mutta peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi, sillä SK onnistui nousemaan ensin tasoihin ja sen jälkeen vielä 13-12 johtoon.

Tässä vaiheessa jo näytti, että SK Gaming putsaa pöydän ja vie myös Infernon ja sitä myötä myös koko ottelun suoraan 3-0. FaZen norjalais pelaaja Håvard “rain” Nygaard oli kuitenkin toista mieltä ja toi FaZen tasoihin lähes mahdottomasta tilanteesta clutchaamalla yksi vastaan kaksi tilanteen yhdeksällä hp:lla.

FaZe ei tämän jälkeen hävinnyt enää kierrostakaan ja vei kartan 16-13. Kartta oli ensimmäinen, jonka SK Gaming hävisi koko turnauksen aikana.

Overpassissa ninjailtiin ja voitettiin mahdottomia tilanteita

Neljäs kartta Overpass alkoi brasilialaisten hyökätessä pistoolikierroksen voiton. Kierroksen voitosta saama hyöty jäi kuitenkin pieneksi, kun FaZe onnistui voittamaan seuraavan kierroksen force buyn avulla ja rullasi sen jälkeen voittoon myös kahdella seuraavalla kierroksella.

Ensimmäinen asekierros meni vakuuttavasti SK:lla ja näytti siltä, että myös toinen kierros päätyisi Brasilialaisten haltuun. Kierroksen tilanne oli jo kolme SK:n pelaajaa vastaan FaZen Finn “Karrigan” Andersen, kun tanskalainen pelinjohtaja onnistui vetämään hatustaan ninjakanin ja purki pommin brasilialaisten jo lähdettyä pakenemaan sen räjähdykseltä.

Overpassin ensimmäisestä puolesta muodostui lopulta hyvin erikoinen sillä joukkueet alkoivat Karriganin ninjan jälkeen voittamaan kierroksia vuorotellen eikä puolella saatu lopulta yhtään kunnon asekierrosta, sillä kierroksen voitot menivät aina joukkueelle, joka joutui pakko-oston eteen. Lopulta ensimmäinen puoli päättyi FaZen 9-6 voittoon.

Ensimmäistä puolta kuvaa hyvin myös tämä Marcelo ”coldzera” Davidin tekemä taikatemppu.

Myös toisen puolen pistooli meni brasilialaisille ja tällä kertaa SK onnistuikin pitämään asemansa ja tasoitti pelin tilanteeksi 9-9. SK saikin nopeasti tilanteeksi 11-9, kunnes oli FaZen vuoro tehdä ihmeitä force buy kierroksella, kun Rain onnistui jälleen yksi vastaan kaksi tilanteessa.

Lopulta peli ratkesi SK Gamingin eduksi kun coldzera onnistui purkamaan pommin aivan viimeisellä mahdollisella hetkellä yksi vastaan kaksi clutchin jälkeen. Tilanteen jälkeen eurooppalaiset eivät enää pystyneet nousemaan peliin mukaan ja SK Gaming juhli voittoa Australiassa. Kartan lopputulokseksi jäi lopulta 16-11.

Voittonsa myötä SK Gaming tienasi 100 000 dollaria. FaZelle turnauksesta jäi käteen 40 000 dollaria. Voitto oli viime vuotta hallinneille brasilialaisille ensimmäinen isosta turnauksesta tänä vuonna.

Turnauksen neljä parasta

  1. SK Gaming – 100 000 $
  2. FaZe Clan – 40 000 $
  3. – 4. Astralis | OpTic Gaming – 20 000 $

Kuva: Kuvakaappaus lähetyksestä