Counter-Strike: Global Offensive-vuoden toiseksi viimeinen suurturnaus sai ansaitsemansa päätöksen sunnuntaina, kun ESL Pro Leaguen kuudennen kauden finaalissa kohtasivat pelin jättiläiset SK Gaming ja FaZe Clan. Tanskan Odensessa täysi areena sai todistaa lopulta SK Gamingin voittoa. SK hyydytti FaZen kartoin 3-1 ja kuittasi voitosta 225 000 dollaria.

Sunnuntain finaalissa ratkaistiin oikeutetusti maailman paras joukkue, sillä FaZe ja SK olivat kumpikin voittaneet kaksi kappaletta viidestä viimeisestä suurturnauksesta. Joukkueiden taival finaaliin olikin helpohko. Lohkovoittajina pudotuspeleihin edenneet finaalijoukkueet hoitelivat välierissä vastustajansa puhtaasti 2-0: FaZe Fnaticin ja SK yllättäjäjoukkue Misfitsin.

Finaali käynnistyi Euroopan tähtisikermän FaZen kannalta suotuisasti, kun se voitti valitsemansa Infernon lukemin 16-13. Seuraavissa kartoissa SK laittoi kuitenkin uuden vaihteen silmään. Joukkueen CT-puolet loistivat Overpassissa ja Miragessa ylivertaisella tavalla. Overpassissa se kiri lopulta 16-11 voittoon. Miragen SK voitti puolestaan 16-9. Kartta ratkesi pitkälti brasilialaisten dominoivaan ensimmäiseen puolikkaaseen, jonka se voitti murskaavasti 13-2.

SK voitti tunteiden vuoristorataa olleen neljännen kartan, Trainin, lopulta jatkoajan jälkeen 19-16. SK näytti menevän jo menojaan voittamalla heti alkuun kahdeksan kierrosta putkeen, mutta FaZe kiri tilanteeksi 8-7. SK pääsi lopulta ottelupalloille, mutta FaZe kesti ja näytti tähtiosaamistaan. Tilanteessa 15-12 nähtiinkin mitä epätodennäköisin kierros, kun FaZe ja GuardiaN pitivät pelin hengissä.

Brasilialaiset eivät lopulta olleet moksiskaan, vaikka FaZe venytti ottelun jatkoajalle: se voitti Trainin lopulta 19-16 ja pääsi nostelemaan Pro League -pokaalia. Yksilöistä etenkin joukkueen tukipelaaja Epitacio "TACO" de Melo pelasi parhaan turnauksensa aikoihin ja voitti turnauksen parhaan pelaajan palkinnon.

SK Gaming jatkoi finaalissaan uskomatonta finaalitilastoaan. Vuoden aikana brasilialaisjoukkue on pelannut yhdeksässä finaalissa ja voittanut niistä kahdeksan. Ainoa tahra tuli helmikuussa, kun Virtus.pro oli parempi DreamHack Las Vegasissa.

Pro League -finaali oli SK:n ja FaZen kolmas finaalikohtaaminen tänä vuonna ja ensimmäinen sitten FaZen uudistetun kokoonpanon. Olof "olofmeister" Kajbjerin ja Ladislav "GuardiaN" Kovácsin lisääminen ei kuitenkaan muuttanut lopputulosta sunnuntai-iltana. SK on muodostunut FaZelle massiviseksi peikoksi, sillä joukkue on eri kokoonpanoillaan hävinnyt brasilialaisille kaikki kuusi ottelusarjaansa tänä vuonna.

Turnauksessa suomalaisia kiinnostava OpTic Gaming pelasi kenties parhaan turnauksensa uudella kokoonpanolla. Entisen FaZe-pelaajan Aleksi "allu" Jallin edustama joukkue voitti lohkovaiheessa muun muassa SK Gamingin ja hävisi pienellä erolla puolivälierän Fnaticia vastaan 1-2. Odensen turnauksessa riflerin rooliin hypännyt allu ja OpTic nähdään tositoimissa myös ensi viikonloppuna ECS:n finaaleissa.

 

Lähde: HLTV Kuvalähde: ESL