Heti alusta lähtien oli selvää, että ilmassa oli suurta urheilujuhlan tuntua, kun SK Gaming sekä Virtus.pro ottivat yhteen pävän ensimmäisessä välierässä. Loppuunmyyty LANxess areena piti kovaa mekkalaa jo ennen ottelun alkua, ja etenkin puolalaisten ilmaannuttua paikalle oli yleisö aivan liekeissä.

Ensimmäinen yllätys nähtiin jo arttavalinnoissa. Cobblestone oli jossain määrin odotettu valinta SK Gamingille, mutta Virtus.pro:n poimima Nuke nosti monien kulmakarvoja. Puolalaisilla oli tilastoissa vain yksi tappio kartan uudesta versiosta, joskaan SK ei sekään ollut aivan ylivoimaisesti kartassa esiintynyt, voitokkaista tilastoista huolimatta.

Ensimmäisenä pelattu Cobblestone ei jättänyt ketään kylmäksi. SK otti pistoolikierroksen voiton terroristeilla aloittaessaan, ja jatkoi samaa rataa seuraavat kaksi. Virtus.pro käänsi tämän jälkeen itselleen seuraavat viisi kierrosta. Koko karttaa oikeastaan leimasi se, että molempien kierrosvoitot tulivat aina ryppäissä. Terroristeille suosiollisessa kartassa se oli lopulta Virtus.pro, joka otti ensimmäisellä puoliskolla edun voittamalla yhdeksän kierrosta.

SK ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan aloitti toisen puoliskon vielä edellistä vahvemmin, nostamalla kierrosvoittonsa 11. VP sai jälleen juonenpäästä kiinni, ja voittamalla viisi seuraavaa erää, asetti se brasilialaiset tukalaan tilanteeseen 14. pisteellään. Kuminauhaliike jatkui, ja SK oli lopulta joukkueista ensimmäistä kertaa kierroksen päästä kartan voitosta. “NEO” kuitenkin venyi upeasti 2vs1 tilanteessa, ja pakotti kartan jatkoajalle. Coldzeran jatkoaikaässästä huolimatta Virtus.pro otti jatkoajalla tarvittavat neljä kierrosta, ja varasti heti brasilialaisten kartan voton itselleen.

Lopulta puolalaisten karttavalinta ei osunut nappiin. Terroristeilla aloittanut fanien suosikkijoukkue ei saanut peliään kulkemaan missään vaiheessa, ja luvassa oli tylyt puoliaikalukemat, kun VP kykeni voittamaan ainoastaan kolme kierrosta. Puoltenvaihdon jälkeen tuo lukema karttui vain kahdella, joten SK tasoitti karttavoitot 16-5 tylyllä suorituksella.

Miragessa nähtiin vielä kunnon taistelu. Fanaattinen yleisö piti valtavaa mekkalaa Virtus.pro:n saatua erinomaisen alun CT:llä. 9-6 puoliaikatulos petasi varsin mainiot lähtökohdat puolalaiselle yllätykselle, mutta sitä ei lopulta nähty. SK näytti jälleen hyvyytensä, ja hoiti homman loppuun.

Fnatic vs. Liquid

Jo ennakossamme totesimme Fnatic vastaan Liquid -sarjan olevan lauantain todellinen herkkupala, sillä Fnatic ennakosuosikin viitastaan huolimatta ei ollut kuolematon. Sen myös Liquid näytti heti ensimmäisestä kartasta lähtien, sillä nuorten ennakkoluuloton pelaaminen oli lopulta ruotsalaisille liikaa.

Liquidin oma karttavalinta Cobblestone osoittautui erinomaiseksi. Terroristeilla joukkueelle irtosi lopulta kymmenen kiinnitystä karttavoittoon, kun nuoret tähdet Oleksandr “s1mple” Kostyliev sekä Jonathan “EliGE” Jablonowski kantoivat joukkuetta. Fnatic aloitti nousunsa, mutta viimeisillä kierroksilla EliGE nosti sankarin viittaa harteilleen. 16-13 oli lopulta lopputulos Cobblestonessa.

Fnatic suoriutui vastustajan kartassa kuitenkin mukiinmenevästi, joten Cachen piti olla se kartta, joka olisi vienyt välierän vielä kolmanteen karttaan. Liquid ei tätä muistiota ollut kuitenkasan vastaanottanut, vaan jatkoi ennakkoluulotonta pelaamistaan. CT:n puolustus näytti jopa vaivattomalta, sillä Fnatic ei terroristeilla pelatessaan saanut juuri mitään aikaan. S1mple sekoitti lopulta yleisön ja selostajat huikealla 1vs2 voitollaan, kun hän viimeisteli Freddy “KriMZ” Johanssonin AWP lonkkalaukauksellaan.

Puolten vaihduttua Liquidin johtaessa 11-4, aloitti Fnatic viimein omintakeisensa tyyliin kirinsä. Joukkue ehti jo kertaalleen nousta vielä johtoon, mutta tämä herätti jälleen amerikkalaiset. Sensaatiomainen finaalipaikka varmistui lopulta 16-13 voitolla, ja yksi Major historian huikeimmista yllätyksistä näki päivänvalon.

Tämä on myös ensimmäinen kerta kun major-turnauksen finaalia pelataan ilman eurooppalaista joukkuetta. Loppuottelu alkaa sunnuntaina kello