League of Legends -maailmaa vuosia hallinneen SK Telecom T1:n valtakausi jatkui Keskikauden kutsuturnauksen voitolla. Joukkue kaatoi finaalissa G2 Esportsin 3-1.

Muut turnauksessa neljän parhaan yltäneet olivat Kiinan Team WE ja taiwanilainen Flash Wolves.

SK Telecom voittoon vaikeuksista huolimatta

G2 Esports aloitti ottelun vahvasti nousemalla ensimmäisessä kartassa nopeaan johtoon sekä tapoissa, että kullassa. Midissä normaalisti dominoiva SK Telecomin tähtipelaaja Lee “Faker” Sang-Hyeok oli suurissa vaikeuksissa G2 Esportsin Mid-lanella pelaavan Luka “PerkZ” Perkovićin ja jungleri Kim “Trick” Gang-Yunin kanssa sillä PerkZ ja Trick onnistuivat tappamaan Fakerin neljä kertaa ensimmäisen 13:n minuutin aikana. G2 ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään hyvää alkuaan vaan SKT onnistui kääntämään kartan paremman loppupelin avulla.

Myös toisen kartan alku oli vahva G2 Esportsilta. Eurooppalaiset hallitsivat kartan jokaista osa-aluetta. SK  Telecom pääsi vielä peliin mukaan kartan keskivaiheilla, mutta lopulta G2:sen alussa hankkima etumatka oli liikaa korealaisille ja ottelu oli tasan 1-1.

Kolmannessa kartassa SK Telecom otti ohjat käsiinsä jo heti alussa. 20 minuutin kohdalla tapot jakautuivat selvästi 7-1 korealaisten hyväksi. Myös esimerksiksi Fakerin peli parani huomattavasti kahteen ensimmäiseen karttaan verrattuna, vaikka huippusuosittu korealainen meinasikin tarjota G2:lle voiton avaimet yli-innokkuutensa vuoksi. Tilanne tässä vaiheessa 2-1 SK Telecom T1:lle.

Ottelu ratkesi neljännessä kartassa. SK Telecom aloitti kartan jälleen vahvasti ottaen johdon, mutta G2 pääsi nopeasti peliin mukaan SK:n tekemien virheiden myötä. Mutta vain vähäksi aikaa. Korealaisten rutiini ja vahvuus oli lopulta liian kova pala eurooppalaisille ja Telecom rullasi neljännen kartan voittoon helpohkostiTehä reilussa 30:ssa minuutissa.

Turnauksen voitto oli toinen perättäinen SK Telecom T1:lle. Kilpailun palkintojen jaossa nähtiin myös urheilun ja elektronisen urheilun yhdentymistä, kun kaikkien aikojen toiseksi eniten maaleja jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa tehnyt brasilialaislegenda Ronaldo asteli lavalle jakamaan mitalit voittajajoukkueen pelaajille.

Neljälle parhaalle paremmat asemat mm-kisoihin

Kilpailuiden palkintopotti käsitti 250 000:n dollarin lisäksi 25 prosenttia Conqueror Karma ja Ward -skinien myynnistä. Tästä potista SK Telecom T1 sai 40 prosenttia ja toiseksi tullut G2 Esports 20 prosenttia. Loput summasta jaettiin pienemmissä osuuksissa kaikille joukkueille.

Kisojen välieriin ja finaaleihin edenneet joukkueet saivat rahapalkintojen lisäksi paremmat asemat alueelleen tämän vuoden maailmanmestaruuskilpailuiden lohkojakoon. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Korean kesäkauden voittaja ei voi kohdata lohkossa Euroopan kesäkauden voittajaa.

Myös kuuden sakkiin yltäynyt GIGABYTE Marines sai arvokkaan palkinnon Kaakkois-Aasialle. Alue nimittäin saa suoran paikan maailmanmestaruuskilpailujen lohkovaiheeseen sekä ylimääräisen paikan Play in- eli karsintavaiheeseen.

Kilpailuiden neljä parasta

  1. SK Telecom T1
  2. G2 Esports
  3. Team WE
  4. Flash Wolves