Etelä-Korean SK Telecom T1:stä tuli ensimmäinen finaalijoukkue League of Legendsin vuoden 2017 maailmanmestaruuskilpailuissa, kun se voitti Shanghaissa pelatussa ensimmäisessä välierässä Kiinan Royal Never Give Upin ottelulukemin 3-2. Vahvat kisat pelannut RNG oli ottelusarjassa kuskin paikalla numeroin 2-1.

Kiinalaisjoukkue koki kuitenkin saman kohtalon kuin Euroopan Misfits viime viikon puolivälierässä: kolminkertainen maailmanmestarijoukkue SKT teki kisojen toisen comebackinsa pelaten vahvat kaksi viimeistä ottelua, samalla kun RNG:n peli alkoi rakoilla.

SKT lunasti välierävoitollaan ensimmäisenä paikan ensi viikon lauantaina Pekingin Linnunpesä-stadionilla pelattavaan maailmanmestaruusfinaaliin. Vastustaja finaaliin tulee sunnuntaina pelattavasta toisesta kiinalais-eteläkorealaisesta semifinaalista Team WE - Samsung Galaxy.

SKT:n otteet kevään jälkeen eivät ole olleet totutun ylivoimaisia. Elokuun lopulla Longzhu Gaming aiheutti Etelä-Korean LCK-liigan finaalissa SKT:n ensimmäisen finaalitappion koskaan. MM-kisoissa SKT on kuitenkin jälleen loistanut paineen alla. Joukkue on työnnetty äärirajoille, kun sen molemmat pudotuspeliottelut ovat venyneet viidenteen peliin.

Etenkin lauantaisen ottelusarjan ratkaissut viides peli oli tyypillinen SKT:n voitto. Joukkue ei antanut RNG:lle mahdollisuuksia joukkuetaisteluihin, pushasi pikkuhiljaa varmistaen itselleen kontrollin objektiiveista ja rankaisi parista RNG:n pahasta virheestä. Tänään tärkessä osassa oli vaihtopelaajan rooliin ajautunut joukkueen jungler Han "Peanut" Wang-ho, joka pelasi erinomaisesti sarjan kaksi viimeistä peliä. Myös SKT:n alalinja Bae "Bang" Jun-sik ja Lee "Wolf" Jae-wan nostivat tasoaan, kun joukkue oli köysissä.

SK Telecom T1 ei ole hävinnyt yhtäkään ottelusarjaa maailmanmestaruuskilpailuissa, joihin se on osallistunut. Joukkue hakee tämän vuoden kisoista neljättä ja kolmatta perättäistä maailmanmestaruuttaan. Tämän päiväisen voiton myötä SK Telecom T1:n tilasto sen pelaamissa MM-kisojen pudotuspelien eliminaatio-otteluissa on 9 otteluvoittoa ja nolla tappiota.

Vuoden 2013 välierässä NaJin Black Sword johti SKT:tä 2-1, vuonna 2016 ROX Tigers johti niin ikään välierää SKT:tä vastaan 2-1, ja finaali Samsungia vastaan eteni tilanteeseen 2-2. SK Telecom voitti kaikki nämä ottelusarjat. Tämän vuoden kisoissa Misfits ja RNG eivät kykeneet hyödyntämään kahta "ottelupalloaan".

RNG:lle tappio oli katkera. Katseet kohdistuivat etenkin RNG:n tähti-carry Jian "Uzi" Zi-Haoon. Uzi pelasi SKT:tä vastaan vuoden 2013 MM-finaalissa Royal Clubin riveissä häviten tylysti 0-3. Lauantainen ottelu olisi voinut olla Uzin suloinen kosto SKT:lle ja etenkin juuri vuonna 2013 tähdeksi nousseelle korealaisten keskikentän tähdelle Lee "Faker" Sang-hyeokille.

Tähtipelaajien urapolut ovat kuitenkin muodostuneet hyvin erilaisiksi. Uzi ei ole lukuisista finaalipaikoistaan huolimatta saavuttanut suuria voittoja, kun taas Faker on tuikkinut jälleen tämän vuoden turnauksessa SKT:n tähtenä ja vastaansanomattomana maailman parhaimpana pelaajana.

RNG:n turnauksessa osoittamat otteet ovat kuitenkin LoL-Kiinalle rohkaisevia, sillä joukkueen kokoonpano koostuu pelkistä kiinalaispelaajista. Edellisvuosien kiinalaisjoukkueille on ollut tyypillistä palkata kosolti korealaisvahvistuksia edellisvuosien joukkueisiinsa; RNG osoitti tänä vuonna, että oma pelaajamassakin riittää hyviin suorituksiin.

 

Kuvalähde: @lolesports