Vuoden 2016 Worlds-maailmanmestaruuskilpailut sisälsivät useita yllätyksiä. Merkittävimmät yllätykset olivat venäläisen Albus NoX Lunan jatkopaikka pudotuspeleihin, sekä eurooppalaisen H2K:n sijoitus turnauksen neljän parhaan joukossa.

Ennakkosuosikkina finaaliin edennyt SK Telecom T1 jatkoi tutulla, vahvalla pelaamisellaan Samsung Galaxyn koittaessa joukkueen rajoja. Samsung Galaxy oli osoittanut kykenevänsä pelaamaan hallitsevaa mestaria vastaan ja tiukka 3-2 finaali osoitti, ettei joukkue ollut pitkällä ensimmäisestä maailmanmestaruudestaan.

Finaali kesti viidenteen peliin asti, SK Telecom T1:n aloittaen voittamalla ensimmäisen pelin. Toisessa pelissä Samsungin uskottiin yllättävän, mutta joukkue kaatui täysin omiin virheisiinsä ja ongelmallisiin pelauksiin. SK Telecomin oli helppo lopettaa peli aikaisin. Kolmannessa pelissä Samsungin oli voitettava, jotta finaali ei päättyisi 3-0 luvuin. Noin seitsemänkymmentä minuuttia kestänyt ottelu päättyi lopulta Samsungin voitoksi. Neljännessä ottelussa yhdeksi merkittävimmistä voittamisen mahdollistajista oli Samsungin päätös hallita SK Telecomin mid-pelaajaa Lee ”Faker” Sang-hyeokia hahmovalinnoillaan. Viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa SK Telecom T1 aloitti aggressiivisesti, ansaiten useamman tapon heti pelin alkuun ja kahden Elder Dragonin jälkeen he puskivat Samsungin tukikohtaan, tuhoten Nexuksen ja voittaen vuoden 2016 maailmanmestaruuden.

SK Telecom T1 on voittanut maailmanmestaruuden nyt kolme kertaa. Ensimmäinen voitto saavutettiin vuonna 2013 ja seuraavat 2015 ja 2016. Joukkue on voittanut jokaisen maailmanlaajuisen turnauksen, jossa he ovat pelanneet.

Turnaus sijoitukset

  • 1. sija – SK Telecom T1 – $2  028 000
  • 2. sija – Samsung Galaxy – $760 500
  • 3.-4. sija – ROX Tigers, H2K Gaming – $380 250
  • 5.-8 sija – Cloud9 Royal Never Give Up EDward Gaming Albus NoX Luna – $202 800
  • 9.-12. sija – Counter Logic Gaming, ahq e-Sports Club, Team SoloMid, IMay – $114 075
  • 13.-16. sija – G2 eSports, INTZ e-Sports, Splyce, Flash Wolves – $63 375

 

Lähteet: lolesports