59-vuotias Jukka-Pekka ”J-P” Vuorinen on toiminut Torinon talviolympialaisten jääkiekon lajijohtajana, Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtajana ja jääkiekon SM-liigan toimitusjohtajana. Hän oli myös yksi perustajista, sekä ensimmäinen puheenjohtaja Euroopan jääkiekkoliigojen yhteistyöjärjestö Hockey Europessa. Pääsihteerinä hän on toiminut vuonna 2003 jääkiekon MM-kilpailuissa.

FEL uskoo vievänsä lajin kilpailua aivan uudella tasolle Vuorisen kanssa. Vuorinen itsekin toteaa, että hän tuo nuorten miesten avuksi kokemuksen ääntä ja hallitustyöskentelyä. Jääkiekkotausta tulee olemaan myös suuri apu, sillä Vuorinen näkee lajeissa paljon yhteneväisyyttä.

Parasta on intensiivisyys ja adrenaliinin virtaamisen tunne. Kilpaileminen kiinnostaa aina ihmisiä, ja voittajat ovat sankareita ja esikuvia tässäkin. Kynnys aloittamiseen pitää myös tehdä riittävän matalaksi” -Jukka-Pekka Vuorinen

Toukokuun lopussa käynnistyvät Counter Strike: Global Offensive ja Hearthstone -liigat tulevat tarjoamaan ainutlaatuisen mahdollisuuden kilpailla kotimaisessa skenessä. Läpi vuosien Suomessa on nähty lukuisia turnauksia, mutta pitkäaikaisempaa liigaa todella tarvitaan. Liiga tulee auttamaan uusia pelaajia, sekä se tarjoaa kokeneemmille pelaajille jatkuvampaa ja haastavampaa kilpailua säännöllisesti.

SEUL ei koe FELin olevan kilpaileva toimija

Ennen Finnish eSports Leaguen julkaisua kotimainen eSports-järjestö SEUL, Suomen Elektronisen Urheilun Liitto, julkaisi omat kesällä pelattavat ”eSM”-sarjat, jotka tulevat toimimaan virallisina suomenmestaruuskisoina. Molemmat tahot vaativat osallistujilta omat pelaajalisenssit, jotka maksamalla pystyy osallistumaan kilpailuun. eUrheilu.com selvitti, mitä mieltä Liitto on tilanteesta ja ovatko tahot keskenään kilpailijoita.

”Olemme keskustelleet FEListä liitossa ja odotamme tietysti mielenkiinnolla, miten tilanne heidän ja muiden palveluntarjoajien (Gamehub, e-sports.fi) kohdalla kehittyy. Emme koe, että FEL on tällä hetkellä liiton eSM -turnauksille ja -sarjoille suora kilpailija”

Kysymyksiä on myös pyörinyt lisenssimaksuissa ja voisivatko SEUL ja FEL yhdistää voimansa lisensseillä. Yleinen yhteistyö myös herättää kysymyksiä, sillä FEL tai sen edustajat eivät ole liiton jäseniä. Onko yhteistyö mahdollista?

”FELin kanssa on oltu yhteyksissä kevään aikana eikä liitossa ole suljettu pois mitään vaihtoehtoja. Tämä vuosi näyttää varmasti suuntaa, mihinpäin e-urheilun kenttä Suomessa kehittyy ja liitossa tietysti haluamme olla vahvasti kehityksessä mukana toimijasta riippumatta”

 

Lähteet: Finnish eSports League