Sony Interactive Entertainment toimitusjohtaja ja presidentti Jim Ryan on julkaissut postauksen PlayStationin Blogissa, jossa hän ilmoittaa, että PlayStation 5 julkaistaan loppuvuodesta 2020 ja että seuraavan sukupolven konsoli tulee kantamaan nimeä PlayStation 5.

PS5 tulee saamaan uuden ohjaimen nykyisen DualShock 4 tilalle. Uudessa ohjaimessa tullaan näkemään kaksi uutta innovaatiota, joista ensimmäisessä pyritään saamaan parempaa painotusta haptiseen tekniikkaan, jolla voitaisiin estää DualShock 4 ohjaimen tavanomainen tärinä. Esimerkkinä kerrotaan, että haptikoiden avulla pelaaja tuntee ohjaimen eri tavalla ajaessaan kilpa-autolla seinään kuin saadessaan taklauksen jalkapallokentällä.

Toinen innovaatio on niin sanotut adaptiiviset liipaisimet, joilla tarkoitetaan L2- ja R2-näppäimissä tapahtuva muutos, johon kehittäjät aikovat ohjelmoida vastustusta.

Näiden kahden innovaation yhdessä odotetaan tuottavan voimakas kokemus, joka simuloi paremmin useita toimintoja.

Pelin tekijät ovat vastaanottaneet ensimmäisiä versioita uudesta ohjaimesta ja toimitusjohtaja Jim Ryan kertoo, että he eivät malta odottaa, kuinka pitkälle pelin tekijöiden mielikuvitus kulkee uusien ominaisuuksien kanssa.

Wired -sivuston mukaan uusi ohjain (joka todennäköisesti nimetään DualShock 5:ksi) tulee käyttämään USB-C:tä lataamiseen. Isompi akkukapasiteetti ja haptiset moottorit tekevät ohjaimesta hieman DualShock 4:ää painavamman, mutta tuotepäällikkö Toshi Aoki kertoi haastattelussa, että se tulee olemaan kevyempi kuin nykyinen Xbox-ohjain patterit sisässään.

Ryan kertoo, että pelejä tullaan silti vielä julkaisemaan PS4:lle ennen PS5:n markkinoille tuomista.

 

 

Lähde: PlayStation Blog & Wired

Kuvalähde: LetsGoDigital