Tutkimusyritys Sponsor Insight julkaisi tänään tutkimuksen, jossa se selvitti suomalaisten kiinnostusta eri urheilulajeja kohtaan. Haastattelujen kautta toteutetussa tutkimuksessa vertailtiin 68 eri lajia.

Merkittävää oli, että 18-29 vuotiaiden miesten keskuudessa e-urheilu nousi kaikkein kiinnostavammaksi lajiksi, kun se oli aiempien tutkimusten mukaan pitänyt kakkospaikkaa jääkiekon takana. Ero lajien välillä on vain yksi prosenttiyksikkö; e-urheilusta oli kiinnostunut 53% vastaajista ja jääkiekosta 52%.

Koko kansan keskuudessa e-urheilu ei silti vielä yltänyt kärkeen. Suomalaisten suosituimpia urheilulajeja ovat jääkiekko, yleisurheilu, hiihto, ampumahiihto ja formula 1, siinä järjestyksessä. Miesten keskuudessa kärjen muodostivat jääkiekko, formula 1, yleisurheilu ja jalkapallo, naisilla taasen hiihto, jääkiekko, yleisurheilu ja taitoluistelu.

E-urheilun nousuun on eittämättä vaikuttanut paikallistoiminnan vilkastuminen Suomessa, samoin kuin suomalaisten kilpapelaajien menestys maailmalla. Merkittäviä esimerkkejä tästä ovat tietenkin Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen Dota 2 -voitto viime kesän The International -turnauksessa, Joona ”Serral” Sotalan historiallinen Starcraft 2:n maailmanmestaruus sekä ENCE Esportsin CS:GO -joukkueen hopeasija tämän kuun IEM Katowicessa.

Lähde: Sponsor Insight Kuvalähde: Jussi Jääskeläinen